Michael Moores senaste dokumentär på YouTube stoppas

Michael Moores senaste dokumentär på YouTube stoppas

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 26 juli 2020 kl. 16:07

"Ett missbruk av copyright-lagarna"

Det är dokumentären "Planet of the Humans", som blir stoppad eftersom dokumentären har använt sig av material de inte borde därför stoppas dokumentären på YouTube.

Dokumentärens medskapare är ingen mindre än aktivisten Michael Moore, som ligger bakom en hel del filmer som svider i ögonen hos vissa. Men det är först nu som en av hans filmer stoppas av streamingplattformen YouTube.

Planet of The Humans har nämligen plockats bort från hemsidan efter att rättighetsanspråk har gjorts, berättar The Wrap.

Jeff Gibbs är en av skaparna till dokumentären och han berättar följande:

Det är ett missbruk av copyright-lagarna att ta bort en film som har startat en seriös konversation om hur delar av miljörörelsen har gått till sängs med Wall Street och så kallade "gröna kapitalister. Det finns absolut inga rättighetsstölder i in film. Detta är bara ännu ett sätt för filmens motståndare att strypa åt yttrandefriheten.

Som vanligt får Michael Moores dokumentärer både ta emot ris och ros. Planet of the Humans släpptes den 21 April och har redan setts av 8,3 miljoner användare världen över. Men nu kan man inte se dokumentären på YouTube länge, utan istället har Moore och Gibbs lagt upp den gratis på Vimeo. så passa på!

NÄSTA ARTIKEL