Michael Fassbenders kyss med sig själv är bortklippt i Kina

Michael Fassbenders kyss med sig själv är bortklippt i Kina

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 20 juni 2017 kl. 12:06
Michael Fassbender
Foto: 20th Century Fox
Jag recenserade filmen Alien: Covenant för Filmtopp för ett tag sedan, och tyckte att den var helt okej. Något jag underströk var att Michael Fassbenders insats lyfte den enormt. En speciell scen har blivit allmänt hyllad, där Fassbender spelar mot sig själv (han är två androider), och i den scenen kysser han sig själv. Den scenen kan man dock inte se i Kina.
 
 
The Hollywood Reporter rapporterar att sex minuter av filmen censurerats bort, och förutom några speciellt blodiga scener, har alltså även Fassbenders kyss med sig själv försvunnit. Kina har även tidigare nekat innehåll av homosexuell karaktär från att visas, den fina Brokeback Mountain som kom ut 2005 visades exempelvis inte alls trots regissör Ang Lees status i landet.
 
Vad som är lite märkligt är att årets version av Skönheten och odjuret, som innehöll en öppet homosexuell karaktär, visades utan censur, vilket pekar på att landet faktiskt utvecklat sin tolerans. Det känns därför konstigt och nästan löjeväckande att Fassbenders scen klippts bort, världen har kanske inte kommit längre?
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL