Megan Fox som astronaut

Michael Bay-dissen fick Megan Fox sparkad från Transformers: "Är som Hitler"

Emil Oscar Rasmussen
10 juni 2023 kl. 14:30

Pratade illa om Michael Bay i en intervju

Det är Transformers-tider igen, och denna gången med en aningen mer okänd skådespelarensemble än tidigare. Filmerna under 2000-talet med namn som Shia LaBeouf och Megan Fox är sedan länge förbi – och Megan Fox försvann tidigare från franchisen än förväntat. Anledningen? Hon jämförde regissören Michael Bay med Hitler.

I dagarna är det dags för premiär av Transformers: Rise of the Beasts – ett helt nytt Transformers-äventyr som bjuder in oss till en batalj där Autobots och Decepticons får understöd av Maximals, Predacons och Terrorcons, i striden på jorden.

Rollerna i den nya Transformers-filmen spelas av skådespelare som Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez och Dean Scott Vazquez – betydligt mer okända namn än Shia LaBeouf, Megan Fox och Josh Duhameal som medverkade i Michael Bay-filmerna som rullade igång 2007. De inledande filmerna i det filmuniversumet var en omedelbar succé, men framgången kom sedan av sig. Kanske började det med Megan Fox frånvaro i den tredje filmen, Transformers 3 (2011).

Med tanke på att det nu är Transformers-tider igen tänkte vi att det är läge att zooma in på vad som egentligen låg bakom att hon sparkades inför den tredje filmen.

Kommentaren som fick Megan Fox sparkad från Transformers: "Är som Hitler"
Foto: UIP.

Därför sparkades Megan Fox från Transformers – jämförde Michael Bay med Hitler

Megan Fox befäste sin roll som stjärna när hon klev in i Transformers (2007) och hon bar den dåvarande filmserien tillsammans med Shia LaBeouf. Trots det lyste hon med sin frånvaro i den tredje filmen, då hon ersattes av Rosie Huntington-Whiteley som Shia LaBeoufs kärleksintresse. För den som hängivet följde filmerna var det uppenbart att Fox frånvaro inte var planerad. Med den andra filmen, Transformers: De besegrades hämnd (2009), kändes det som om Fox och LaBeoufs karaktärer skulle kila stadigt från den punkten, men sedan bjöds vi på en hafsig förklaring om varför det tog slut mellan dem i den tredje filmen.

Anledningen till att Megan Fox inte var med i Transformers 3 beror på att hon fick sparken – och det på grund av några rejält klumpiga kommentarer. I en intervju med Wonderland 2009 jämförde Megan Fox kontroversiellt regissören Michael Bay med först Napoleon och sedan Adolf Hitler.

– Han vill vara som Hitler på sina inspelningar, och det är han, sa Megan Fox filterlöst i intervjun. Så han är en mardröm att arbeta för, men när du släpar med honom från inspelningen, och han inte befinner sig i sitt regiläge, gillar jag typ hans personlighet. För han är så pinsam, hopplöst pinsam. Han har ingen social kompetens alls.

Steven Spielberg involverad i att kicka Megan Fox

Megan Fox verkar uttrycka sig med någon form av glimt i ögat, men det hindrade inte uttalandena från att skapa rubriker – som enligt rapporter ska ha lett till att hon i slutändan fick sparken. En som ska ha bidragit till att hon tvingades lämna franchisen sägs vara självaste Steven Spielberg, som inte ska ha uppskattat hennes intervju med Wonderland.

Efter att hon hade fått sparken var läget mellan Fox och Bay spänt. I en samtal med Jimmy Fallon anklagade hon bland annat regissören för att sexualisera minderåriga, och syftade på en scen i en av hennes första filmer, Bad Boys II, där hon som 15-åring är iklädd bikini och dansar under ett vattenfall.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL