Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Creed 3

Michael B. Jordan regisserar Creed 3

Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Nyhet
11 mars 2021
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Nyhet
11 mars 2021

Stjärnan gör regidebut i nya uppföljaren.

De första två Creed-filmerna blev succéer både kritiskt och kommersiellt. Till den tredje upplagan spänns bågen ytterligare när huvudrollsinnehavaren Michael B. Jordan själv tar plats i registolen.

Att det skulle komma en tredje upplaga av Creed-filmerna var knappast någon chock efter framgångarna de två första filmerna skördade. En något mer oväntad nyhet kom dock i går kväll då MGM bekräftade att filmseriens stjärna Michael B. Jordan själv kommer stå för regin i den tredje filmen om Adonis Creed. Förutom att regissera och spela huvudrollen i filmen kommer Jordan även hjälpa till att producera projektet.

I ett uttalande säger han följande om nyheten:

”Att regissera har alltid varit ett mål för mig, men timingen behövde vara rätt.”…”Både den här filmserien och dess teman är djupt personliga för mig. Jag ser fram emot att dela med mig av nästa kapitel ur Adonis Creeds historia med ansvaret som det medför att regissera och spela huvudrollen.”

Rykten om Jordans potentiella regidebut i filmen har florerat i månader, men nu står det alltså klart att Adonis Creed själv kommer att berätta nästa del av hans historia i Rocky-spinoffen.

MER LÄSNING: Vi rankar ALLA Rocky-filmerna!

Andra bekanta ansikten som är klara för Creed 3 är Tessa Thompson och Phylicia Rashid, som båda väntas återvända till sina roller. Manuset till filmen skrivs av Keenan Coogler och Zach Baylin.

I skrivande ser det ut som att filmen har premiär den 3 november 2022.

Tror ni att Creed 3 kommer leva upp till förväntningarna?

NÄSTA ARTIKEL