Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Meryl Streep och Oprah skriver under brev om jämställdhet

Meryl Streep och Oprah skriver under brev om jämställdhet

Filip Kruse | Nyhet
24 maj 2018
Filip Kruse | Nyhet
24 maj 2018

Många tunga namn ställer sig bakom jämställdhetskampen.

I ett öppet brev till världens politiska ledare vädjar Meryl Streep, Oprah Winfrey och ett hundratal andra personer inom underhållningsindustrin att förändring måste ske när det kommer till jämställdhetssituationen i världen.

Brevet, med välgörenhetsorganisationen ONE i spetsen, informerar om att det finns 130 miljoner flickor utan utbildning, en miljard kvinnor utan ett bankkonto och att 39 000 tjejer blir bortgifta som barn varje dag. Det uppmanas till handling av världsledarna för att det här inte är acceptabelt. Brevet avslutas med att människorna som står bakom det inte kommer att ge upp förrän det finns rättvisa för kvinnor överallt i världen. Läs brevet i sin helhet på Deadline Hollywood.

Bland de 140 som skrivit under brevet hittar vi, förutom Meryl Streep och Oprah Winfrey, också Ryan Reynolds (aktuell med Deadpool 2), Lena Dunham, Natalie Portman, Chadwick Boseman, Reese Witherspoon och många fler. De som ligger bakom kampanjen tror och hoppas att antalet signaturer kommer att öka ytterligare.

Vad tycker du om initiativet?

NÄSTA ARTIKEL