Snart har Den blomstertid premiär – serien med Tusse & Linnea Henriksson

Melodifestivalen-vinnaren Tusses liv blir till långfilm 2025

Sofie Landgren
02 juni 2023 kl. 10:41

En film om popdrömmar och att hitta sin identitet

Castingen är nu i full gång för filmen som skall porträttera den folkkära artisten Tusses liv. Toussaint "Tusse" Chiza är själv exekutiv producent för filmen som i nuläget går under arbetstiteln "Alla mina namn".

Melodifestivalen-vinnaren Tusses liv blir till långfilm 2025
Foto: Jan Danielsson / SVT.

Tusses liv blir film – nu är castingen igång

B-Reel Films producerar långfilmen om mellostjärnan Tusse. En film om popdrömmar, identitet och känslan av att inte riktigt höra till. Castingen är nu i full gång och planen är ett storfilmssläpp 2025. Toussaint "Tusse" Chiza är exekutiv producent för filmen som i nuläget går under arbetstiteln "Alla mina namn".

– Det känns lite overkligt, men väldigt kul. Att mina erfarenheter inspireras till en film – det är häftigt, säger Toussaint "Tusse" Chiza via ett pressmeddelande.

Filmen fokuserar på 15-årige Tusse när hans artistdröm växer sig allt starkare. Samtidigt tampas han med utmaningen att förena sitt afrikanska arv med den svenska livsstilen. Idén till filmen fick producenten Anna-Klara Carlsten (Thunder in My Heart, Exodus, Spring Uje spring) hemma vid köksbordet.  

­– Min då femårige son bad oss att kalla honom Tusse. Jag var inte helt insatt i Tusses bakgrund och artistkarriär, men blev snabbt fascinerad. Både av hans fantastiska röst, men framförallt av hans omvälvande livsöde. När vi träffades första gången en månad senare var vi båda överens om att hans historia behöver berättas, på hans villkor, säger producent Anna-Klara Carlsten.

Tusse korades till Idolvinnare 2019 och blev hela svenska folkets Eurovisionhopp när han vann Melodifestivalen två år senare med låten Voices. Sedan genombrottet har han släppt flera nya låtar, bland annat till TV-serierna Tunna blå linjen och Young Royals.

– Jag och Anna-Klara hittade en stor trygghet i manusförfattaren Jessika Jankert. Jessika och jag har jobbat väldigt nära för att hitta den där röda tråden – och knyta ihop mina erfarenheter till vad jag hoppas kommer bli en berörande och inspirerande film för publiken, säger Toussaint "Tusse" Chiza.

Filmen är en berättelse om mod, mellanförskap och törsten efter kärlek. En underdoghistoria som berättas i högt tempo och vågar ta ut svängarna. För manus står Jessika Jankert (Hashtag, Lyckoviken, kommande Forever) och för regi Anders Hazelius (Tunna blå linjen, Thunder in My Heart). Projektet är det tredje samarbetet mellan Anna-Klara Carlsten och Anders Hazelius, efter både Thunder in My Heart och kommande Scener efter ett äktenskap för Viaplay. Nu är castingprocessen för detta projekt i full gång.  

– Jag hoppas på många sökande, även dom som aldrig har skådespelat förut. På det viset är jag säker på att vi kommer hitta rätt, säger Anders Hazelius.

Filmen är beräknad att ha premiär under 2025. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL