Mauri lämnar Aftonbladet – detta händer med ”Uppdrag mat”

Mauri lämnar Aftonbladet – detta händer med ”Uppdrag: Mat”

Axel Diedrichs
05 juli 2024 kl. 13:59

Går skilda vägar med tidningen

"JAG ÄR EN FRI MAN!", skriver profilen Mauri Hermundsson som meddelar att han startat eget produktionsbolag och därmed säger upp sig från Aftonbladet.

Sedan februari 2018 har Aftonbladet- och TV4-profilen Mauri Hermundsson programlett avsnitt på YouTube-kanalen Uppdrag: Mat som i dag är en av Sveriges största med närmare 200 miljoner visningar. 

Men trots succén har Mauri sedan en tid tillbaka startat upp sin egen kanal parallellt. Den heter endast Mauri och ger honom enligt egen utsago mer fria tyglar i innehållet då Uppdrag: Mat gjorts via Aftonbladet som varit hans uppdragsgivare. "Mauri gör saker han tycker är roliga", står det på beskrivningen av kanalen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mauri Hermundsson (@mustigamauri)

Nu bryter Mauri Hermundsson helt med Aftonbladet och vad det verkar som har han köpt upp kanalen som de drivit tillsammans. Så här skriver han i ett inlägg på Instagram från förra veckan: 

– JAG ÄR EN FRI MAN! Jag har startat ett eget produktionsbolag där vi numera äger Uppdrag Mat, min nya Youtubekanal samt framöver även producerar större TV4-produktioner.

Mauri lämnar Aftonbladet – detta händer med ”Uppdrag: Mat”
Mauri Hermundsson. Foto: TV4.

Fortsätter Uppdrag mat nu när Mauri lämnar Aftonbladet?

Numera är allting med Aftonbladets namn utsuddat från Uppdrag: Mat vad gäller logotyper och PR-material. Om du undrar hur det påverkar kanalen att Mauri nu äger den genom sitt eget bolaget, så kan du känna dig trygg med att den kommer fortsätta som vanligt. Faktum är att kanalen redan fått ut en första video sedan Mauris uppbrott med Aftonbladet:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL