Matthew McConaugheys White Boy Rick satsar på galasäsong

Matthew McConaugheys White Boy Rick satsar på galasäsong

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 11 april 2018 kl. 14:04

Poliser i kamp mot droger är att vänta i Matthew McConaugheys White Boy Rick.

White Boy Rick är Matthew McConaugheys kommande polisfilm om kampen mot droger. Premiärdatumet är uppskjutet till mitten av september för att göra den aktuell för nästa galasäsong.

Matthew McConaughey har sedan Interstellar från 2014 hamnat lite i skymundan med svagare mottagna filmer som Gold och Free State of Jones. Nu rapporterar The Hollywood Reporter att hans kommande film White Boy Rick, skjuts upp till från sitt ursprungliga augustidatum till mitten av september. Detta för att göra den aktuell för nästa galasäsong.

White Boy Rick utspelar sig i Detroit på 80-talet när crack-kokain var en stor drog. Filmen ska berätta historien om tonåringen Richard Wershe Jr. som blev informatör för polisen och så småningom arresterad och dömd till fängelse. Matthew McConaughey spelar hans pappa Richard Wershe Sr. Andra som medverkar är Jennifer Jason Leigh och Roy Cochrane som två FBI-agenter. Brian Tyree Henry ska spela en narkotikadetektiv. Bruce Dern och Piper Laurie medverkar också som farföräldrar.

Filmen är regisserad av Yann Damange som tidigare gjort hyllade '71 med Jack O'Connell i huvudrollen. Studio 8 står bakom White Boy Rick och gjorde ett inbördes byte av premiärdatum med studions egen film Alpha.

Matthew McConaughey medverkade förra året i The Dark Tower och Filmtopp har tidigare publicerat en intervju med honom kring den filmen.

Vad tror du om Matthew McConaugheys kommande White Boy Rick?

NÄSTA ARTIKEL