Matt Damon som oljemiljardären Marc Rich

Matt Damon som oljemiljardären Marc Rich

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 08:07 | Publicerad 04 juli 2018 kl. 09:07

"The King of Oil" kan bli Matt Damons första roll som affärsman.

Matt Damon är i förhandlingar om att spela den rika affärsman Marc Rich i "The King of Oil", som baseras på miljardärens karriär fram till hans fall 1983.

Deadline berättar att Matt Damon är nära att skriva kontrakt på en ny film där han ska spela miljardären Marc Rich, som också fått smeknamnet The King of Oil. Hans huvudsakliga sysselsättning var råvaruhandel, framförallt olja. Filmen görs åt Universal Pictures.

Mannen som ska sätta ihop och producera är John Krasinski, det kanske till och med blir så att han regisserar men det är inte bekräftat än. Andra som också producerar är Allyson Seeger, Vincent Sieber och Uri Singer.

Filmen kommer bli en biografi baserad på Daniel Ammanns bok där vi får följa en förmögen och mycket framgångsrik affärsman genom tiden och hur han skötte sina affärer. Marc Rich var en av de rikaste männen i världen fram till 1983 då han blev åtalad för att ha gjort sig skyldig till 65 brott, så som skattefusk och att sälja råvaror till Iran.

Joe Shrapnel & Anna Waterhouse ska skriva manus. Damon och Krasinski har jobbat med varandra i två tidigare projekt nämligen, Promised Land och Manchester By The Sea, där de producerade tillsammans.

Visste du att Matt Damon och Christian Bale ska spela i en bilfilm tillsammans? Lär mer här!

Är du sugen på att se en film med Damon som affärsman?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL