Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Matt Damon skulle ta en paus – då ringde Christopher Nolan om Oppenheimer

Matt Damon skulle ta en paus – då ringde Christopher Nolan om Oppenheimer

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juli 2023

Lovade frun under parterapin att han skulle ta en paus

Matt Damon säger att han hade lovat sin fru att skulle ta en paus från rollen som skådespelare, med ett litet undantag – och det var om "Oppenheimer"-regissören Christopher Nolan ville åt hans tjänster.

På fredag är det biopremiär för Christopher Nolans Oppenheimer, där Matt Damon spelar en av de bärande rollerna vid sidan om andra stjärnor som Cillian Murphy, Emily Blunt och Robert Downey Jr. m.fl.

Damon är ett av Hollywoods mest välkända namn med filmer som Will Hunting (1997), Rädda menige Ryan (1998), Ocean's Eleven (2001), Bourne-filmerna, The Departed (2006), Christopher Nolans Interstellar (2014) och The Martian (2015). I år har han dessutom varit aktuell med Air.

Nu avslöjar skådespelaren att det hade kunnat dröja innan vi fick se honom igen efter Air, men ett samtal från Nolan förändrade allt.

Matt Damon skulle ta en paus – då ringde Christopher Nolan om Oppenheimer
Cillian Murphy och Matt Damon i "Oppenheimer". Foto: UIP.

Matt Damon lovade frun i parterapi att han skulle ta en paus – då ringde Nolan om Oppenheimer

I en intervju som Matt Damon gjorde för Entertainment Weekly tillsammans med Cillian Murphy, Emily Blunt och Robert Downey Jr., avslöjade Damon att han hade lovat i parterapi att ta en paus som skådespelare, men att Christopher Nolan och Oppenheimer grusade de planerna.

– Det här kommer låta påhittat, men det är faktiskt sant, säger Damon i intervjun.

Matt Damon fortsätter därefter förklara att han gått i parterapi med sin fru Luciana Barroso, där de tillsammans kommit överens om att han skulle ta en paus – men med en liten hake.

– Jag förhandlade faktiskt i parterapi, och det här är en sann historia, att det enda undantaget till att jag skulle ta en paus var om Chris Nolan ringde. Det här var utan att veta om han arbetade på någonting, för det avslöjar han aldrig. Han ringer bara upp ur tomma intet, förklarar Damon.

Exakt hur Barroso reagerade när det enda undantaget för pausen faktiskt inträffade framgår inte, men Damon säger att de hade ett "moment", vilket antyder att det kanske mottogs med blandade känslor. Det framgår inte heller om Damon kommer att ta en paus nu efter Oppenheimer istället, men han har flertalet andra projekt som ligger och väntar i hans pipeline, så det kan vara så att avbrottet kom av sig helt och hållet.

"Oppenheimer" har biopremiär den 21 juli.

NÄSTA ARTIKEL