Martin Scorseses nya film kan bli hans dyraste hittills

Martin Scorseses nya film kan bli hans dyraste hittills

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 13 februari 2018 kl. 08:02

Budgeten till "The Irishman" ligger på minst 140 miljoner dollar.

Robert De Niro och Joe Pesci återförenade framför kameran i Martin Scorseses "The Irishman"
Foto: Netflix

Streamingtjänsten Netflix har satsat stort på filmen The Irishman och inte undra på det. Mästerregissören Martin Scorsese står bakom kameran, medan legenderna Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino och Harvey Keitel medverkar i det uppkommande gangsterdramat.

Den tidigare rapporterade budgeten för The Irishman var 125 miljoner dollar, men nu skriver Deadline Hollywood att siffran snarare går upp emot 140 miljoner dollar, och räkningen har inte tagit slut än. Det här gör filmen inte bara till Netflixs största film hittills, utan också Scorseses dyraste i karriären.

En av anledningarna till den massiva budgeten har att göra med specialeffekter. Som tidigare nämnt är skådisarna legender, och är således rätt så gamla vid det här laget. Men en stor del av filmen utspelar sig när deras karaktärer är unga, vilket gör att en del effekter används för att få dem att se betydligt yngre ut. Det spekuleras redan i om The Irishman kan bli en "game changer" i det att Netflix-produktioner kan bli en utmanare på Oscarsgalan.

Ser du fram emot Scorseses kommande gangsterrulle?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL