Martin Scorsese vill ta tillbaka Daniel Day-Lewis för en sista film

Martin Scorsese vill ta tillbaka Daniel Day-Lewis för en sista film

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 09:01 | Publicerad 22 januari 2024 kl. 09:01

Kollegorna återförenades på gala

När Daniel Day-Lewis återförenades med Martin Scorsese under en gala hintade regissören om att han vill göra en till film med skådespelaren om tiden finns.

2017 meddelade den trefaldigt Oscarsbelönade skådespelaren Daniel Day-Lewis sin pension, detta trots att han då bara var sextio år gammal. Sedan dess har han inte gjort någon mer roll, och vi förstår det som att det aldrig ens varit på tal om en comeback. Nu har dock Martin Scorsese väckt fansens – och sin egen – dröm till liv. När de två dök upp i offentligheten tillsammans uttryckte regissören sin önskan om att få göra en sista film med sin gamla kollega och vän.

Martin Scorsese vill ta tillbaka Daniel Day-Lewis för en sista film
"Gangs of New York". Foto: Initial Entertainment Group.

Martin Scorsese vill ta tillbaka Daniel Day-Lewis för en sista film

I torsdags dök Martin Scorsese och Daniel Day-Lewis upp tillsammans på National Board of Review-galan där regissören skulle ta emot ett pris för sin senaste film Killers of the Flower Moon. Det var då Day-Lewis som fick nöjet att dela ut priset till Scorsese, som han arbetat med på filmerna The Age of Innocence och Gangs of New York

När Scorsese tog emot priset passade han på att hylla Day-Lewis och gångerna de arbetade ihop som "några av de bästa upplevelserna i hans liv". Han tog även tillfället att öppna dörren på glänt för att de två kommer arbeta tillsammans igen: 

– Kanske finns det tid för att göra en till. 

Daniel Day-Lewis gav inget svar på tal, men såg till att hylla Scorsese för hur han fick honom att inse filmens alla möjligheter. 

Nej, vi ska inte hoppas för mycket på en comeback, men om det är någon som kan få honom att återvända till vita duken så är det väl ändå Scorsese. Den 81-årige regissören är en av endast tre som Day-Lewis arbetat med mer än en gång. Med The Irishman och Killers of the Flower Moon i ryggen är han trots sin ålder dessutom i toppform.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL