Margot Robbie slog Leonardo DiCaprio i ansiktet – blev världsstjärna

Margot Robbie slog Leonardo DiCaprio i ansiktet – blev världsstjärna

Emil Oscar Rasmussen
25 juli 2023 kl. 20:00

Udda händelsen med DiCaprio som gav Robbie det stora genombrottet

"Barbie"-aktuella Margot Robbie är en av världens största filmstjärnor – och det var ett lite oväntat ögonblick som banade väg för hennes framgångssaga. I en intervju har Margot Robbie berättat att ett slag i ansiktet på Leonardo DiCaprio möjliggjorde hennes stora genombrott.

Margot Robbie är i ropet för sin medverkan i omtalade Barbie. Skådespelerskan är en av planetens tveklöst största stjärnor och det senaste årtiondet har hon radat upp storfilmer, med några av de allra största regissörerna. Robbie har glänst i filmer som I, Tonya (2017), tagit över superhjälte genren som Harley Quinn och spelat bärande roller i succéer som Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood (2019).

I Tarantino-rullen spelade hon för andra gången mot Leonardo DiCaprio (i kontrast till Robbie är han i ropet för att ha festat med Julia Franzén) i en storfilm. Duon var också kollegor i det som blev Margot Robbies internationella genombrott, när hon slog ned som en blixt från klar himmel i The Wolf of Wall Street (2013).

Det är inte alla som vet hur Margot Robbie lyckades få rollen som förändrade hennes liv, men i en intervju har stjärnan själv avslöjat vad hon gjorde för att övertyga regissören Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio.

Margot Robbie slog Leonardo DiCaprio i ansiktet – blev världsstjärna
Margot Robbie i "The Wolf of Wall Street" (2013). Foto: UIP.

Margot Robbie slog Leonardo DiCaprio i ansiktet – blev världsstjärna

Det var i en intervju med Harper's Bazaar från 2017 som Margot Robbie öppnade upp om hur hon provspelade för rollen som Naomi Lapaglia i den Leonardo DiCaprio-ledda filmen. I intervjun avslöjar hon vilket extremt drag hon tog till för att övertyga "Leo" och Scorsese om att hon var rätt person för jobbet.

– I mitt huvud tänkte jag, "Du har bokstavligt talat 30 sekunder kvar i det här rummet och om du inte gör något imponerande kommer det inte att bli något av det. Det är en chans man bara får en gång i livet, ta den bara", förklarar Margot Robbie för Harper's Bazaar. Så jag började skrika på honom och han skriker tillbaka på mig. Och han är riktigt läskig. Jag hänger knappt med. Och han avslutar med att säga, "Du borde vara lycklig över att ha en make som mig. Kom hit nu och kyss mig." Så jag går fram jättenära hans ansikte.

Margot Robbie förklarar att hon därefter övervägde om hon faktiskt skulle kyssa honom, för som hon uttrycker det, "när ska jag annars få chansen att någonsin kyssa Leo DiCaprio?" Någon kyss blev det dock inte – Robbie valde en helt annan väg i stundens hetta.

– En annan del i min hjärna klickar och jag bara, smack! Jag slår honom i ansiktet. Och sen skriker jag "f**k you!" och det står inte alls i manuset. Rummet blev helt knäpptyst och jag bara frös.

I de flesta fall i livet hade det slutat i en katastrof att örfila en av planetens kändaste personer, men i det här fallet gick det vägen och både DiCaprio och Scorsese ska ha imponerats över det improviserade ögonblicket. Ett ögonblick som i slutändan bidrog till Robbies stora genombrott.

Martin Scorsese har tidigare också uttalat sig om stunden och förklarat att det var under det mötet (som också var det första) som Robbie landade rollen. Till Time Magazine beskrev han imponerat händelsen som att Robbie "gav Leonardo DiCaprio en åsksmäll till örfil i ansiktet".

Margot Robbies "Barbie" visas just nu på bio.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL