Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Madonna redo att regissera ny film

Madonna redo att regissera ny film

Kristian Andersson | Nyhet
14 mars 2018
Kristian Andersson | Nyhet
14 mars 2018

Madonna ska regissera "Taking Flight".

Det har nu gått elva år sedan Madonna senast stod bakom kameran för att regissera en film, hennes senaste var W.E, 2011. Men Madonna har inte slutat jobba med film, hon har hjälpt till och utvecklat flera filmer.

Nu är det däremot sagt att hon återigen ska regissera och denna gång en film för det stora filmbolaget MGM. Madonna tillhör en liten skara kvinnliga regissörer, här kan du se 31 filmer gjorda av kvinnor. 

MGM har utvecklat Taking Flight sedan 2015. De köpte upp rättigheterna till Michaela och Elaine DePrinces memoarer på vilka filmen kommer att handla om. Camilla Blackett skriver manus, där vi kommer få följa dottern till paret DePrinces nämligen Michaela DePrinces resa från inbördeskriget i Sierra Leone till de ståtligaste baletterna.

Michaela adopterades av paret Elaine och Charles DePrince vid fyra års ålder. Michaela har studerat i Amerika och debuterade där också som en mycket skicklig balettdansös och detta redan vid 17 års ålder. Michaela har bland annat dansat i en av Beyonces musikvideor 2016. Just nu dansar hon själv på scenen i en tysk balett.

Madonna säger följande:

Vi har en unik möjlighet att kasta ljus på Sierra Leone och låt Michaela vara en röst för alla hemlösa barn hon växte upp med. Jag är hedrat att berätta hennes historia.

Vad tror du om Madonnas film "Taking Flight"?