Mad Max 5: The Wasteland – Det här vet vi

Mad Max 5: The Wasteland – Det här vet vi

Filmtopp
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 21:09 | Publicerad 16 oktober 2019 kl. 12:10

En ny Mad Max-film är på väg.

Foto: Warner Bros. Pictures

"Mad Max: The Wasteland" är nästa del i filmserien, och den kommer att fokusera på händelserna innan "Mad Max: Fury Road". Vi delar med oss av vad mer vi vet om produktionen.

Berättar storyn innan Mad Max: Fury Road

Så tidigt som år 1979 kom den första Mad Max-filmen av George Miller med Mel Gibson i titelrollen. Det blev en succé som ledde till två uppföljare på 80-talet, The Road Warrior och Beyond Thunderdome. Den fjärde filmen Fury Road, även den av George Miller, blev en sanslös publikfavorit och spelade in många hundratals miljoner dollar världen över. Nu är en uppföljare på väg, med titeln Mad Max: The Wasteland och tanken är att den ska berätta storyn som leder fram till Oscarsbelönade Fury Road.

Foto: Warner Bros. Pictures

Pengabråk sägs påverka produktionstakten

Den främsta anledningen att Wasteland dröjts uppges vara på grund av ett pengabråk mellan filmbolaget Warner Bros. och Millers företag. Warner sägs ha lovat en bonus på 9 miljoner dollar till Millers företag ifall de kunde hålla nere produktionskostnaden. Detta menar Miller att man lyckades med, men att Warner då krävde omtagningar och borttagna scener till extramaterialet, vilket gjorde att kostnaden drog iväg och bonusen uteblev.

Det har skrivits om eventuella stämningar från Millers håll, men något sådant har ännu inte skett. Även om man kommer överens är det inte säkert att parterna vill arbeta med varandra på nytt.

Furiosas medverkan ännu inte annonserad

Foto: Warner Bros. Pictures

Hittills kan vi se att två skådespelare är klara för att medverka i Mad Max: The Wasteland: Tom Hardy och den mer okända skådisen Admed Adel som senast spelade lönnmördare i John Wick 3. Det är alltså inte bekräftat ifall Charlize Theron kommer att återvända till rollen som Furiosa.

Vad gäller teamet bakom kameran kommer George Miller att skriva även den här filmen tillsammans med sin kollega Nick Lathouris som också arbetare på Fury Road. Sammantaget vann den filmen 6 Oscars och nominerades för Bästa regi och film.

https://www.youtube.com/watch?v=UtjGTrVwRr4

Det fansen kan glädja sig åt är att en ny film uppenbarligen är i arbete, och att Miller återvänder som både manusförfattare och regissör. Och just det, Tom Hardy repriserar även han sin roll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL