Lukas Moodysson gör HBO Nordics första originalserie

Lukas Moodysson gör HBO Nordics första originalserie

Eric Diedrichs
Uppdaterad 16 mars 2022 kl. 15:08 | Publicerad 20 september 2017 kl. 10:00

HBO Nordic har beställt sin första skandinaviska originalserie – komediserien GÖSTA, skriven och regisserad av Lukas Moodysson.

Stillbild från "Gösta" den nya TV-serien av Lukas moodyson
Stillbild från "Gösta" den nya TV-serien av Lukas Moodyson. Foto: HBO.

Gösta är en 28-årig barnpsykolog som får sitt första jobb på BUP i en liten stad i Småland. Han flyttar från Stockholm och hyr en stuga mitt i skogen. Han vill vara världens snällaste människa och hjälpa alla han möter. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra…

”Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie”, säger Lukas Moodysson som ska regissera samtliga åtta avsnitt. ”Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt."

GÖSTA produceras av Memfis Film.

”Det är både roligt och hedrande att producera HBO Nordics första skandinaviska originalserie. HBO är perfekt för seriens egensinniga mix av komedi och drama”, säger producent Lars Jönsson, Memfis Film.

Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, HBO Nordic, säger; "GÖSTA är en insiktsfull, rolig, mångfacetterad och bitterljuv historia som har mycket att säga om den tid vi lever i, så som bara Lukas kan berätta den. Jag är oerhört glad att få välkomna Lukas och Lars till HBO Nordic.”

Lukas Moodysson är en av Sveriges mest banbrytande manusförfattare och regissörer, som gjort sitt hjärtevärmande och kompromisslösa berättande till sitt signum. Fucking Åmål från 1998 blev det stora genombrottet, både här hemma där filmen bland annat belönades med fyra Guldbaggar och blivit en tidlös publikfavorit, och internationellt där den fick stor uppmärksamhet och hyllades av kritikerna. En rad prisbelönade och hyllade filmer följde, bland andra Tillsammans, Lilja 4-ever och Vi är bäst!

GÖSTA kommer att spelas in på plats i Småland under 2018. Förväntad premiär 2019.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL