Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"

Ludwig Göranssons Grammytriumf – Oscarsvinst härnäst?

Johan Samuelsson Krantz
05 februari 2024 kl. 13:02

Grammygalan har precis gått av stapeln – Göransson fortsätter sitt segertåg

I den 66:e upplagan av Grammy Awards vann svenske Ludwig Göransson med sin musik till Christopher Nolans "Oppenheimer".

Svensksonen Ludwig Göransson, har ännu en gång firats för sin enastående förmåga genom att vinna en prestigefylld Grammy Award. Vid den 66:e upplagan av Grammygalan hyllades Göransson för sin musik till Christopher Nolans Oppenheimer, och kammade hem priset för bästa filmmusik.

Göransson är inte helt obekant med att ta emot priser då han vann en Oscar vid 2019 års gala för Black Panther samt en Emmy 2020 för Stars Wars-serien The Mandalorian (2019). Han tog även hem en Golden Globe i år för musiken till Oppenheimer.

Till följd av detta är Göransson bara en Tony Award ifrån att fullborda den prestigefyllda EGOT-beteckningen. Detta är en akronym för att vinna en Emmy, Grammy, Oscar och Tony Award, och är känt som en "grand slam" inom amerikansk showbiz.

Foto: United International Pictures

Efter Grammyvinsten – Ludwig Göransson en favorit till en Oscar

För sin filmmusik till Oppenheimer har Ludwig Göransson även tilldelats en Oscarsnominering. I och med nomineringen samt Golden Globe- och Grammyvinsterna i år konsoliderar Göransson sin position i Hollywood som en av de mera framstående kompositörerna.

Han befäster också sin position som en av de stora favoriterna inför Oscarsgalan i mars.

Filmtopp tar av sig hatten och gratulerar Ludwig Göransson för en enastående bedrift.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL