Biosalong

Luciavakan tillbaka på bio – se tre hemliga filmer först av alla

Eric Diedrichs
16 november 2023 kl. 08:11

Vad finns i årets goodie bag?

Det blev ett uppehåll under pandemin, men för andra året i rad är Luciavakan tillbaka på biograferna. Tre hemliga filmer ska förhandsvisas för en biosugen publik.

En trevlig tradition Nordisk Film Bio håller på att återinföra är Luciavakan på biograf Mobilia i Malmö och Gränby i Uppsala. Som tidigare år kommer tre stycken filmer att förhandsvisas – men vilka får publiken först veta på plats.

– Det är ett stort ansvar att föra traditionen med luciavaka på bio vidare och responsen vi fick från våra gäster var otrolig bra. Vi har längtat efter att få göra det igen, säger Linn Fredriksson, biografchef på Nordisk Film Bio.

Luciavaka
Foto: Nordisk Film

Glögg och film

Eventet kickar igång klockan 22:00 tisdagen den 12 december och avslutas efterföljande morgon. Gästerna bjuds också på glögg, pepparkaka, smörgås, förfriskningar och överraskningar under sittningen. Så klart finns det popcorn i kiosken att ladda upp med inför varje film.

– Vi har tre bra filmer klara till Luciavakan som vi ser fram emot att överraska våra gäster med. Det kommer bli en kul natt att jobba, säger Linn Fredriksson.

Under fjolåret lockade kalaset till slutsålda salonger, men frukta icke – det går att säkra sin biljett redan nu. Priset ligger på 299 kronor och då ingår samtliga filmer och en smörgås med förfriskningar. Mellan varje film finns utrymme för en bensträckare och toalettbesök.

Luciavakan inleds tisdag den 12 december kl 22.00 och avslutas tidig Luciadagsmorgon. Biljetter finns på www.nfbio.se.

NÄSTA ARTIKEL