Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Manus på gång för en Logan spinoff om Laura

Manus på gång för en "Logan" spinoff om Laura

Evelina Block | Nyhet
25 oktober 2017
Evelina Block | Nyhet
25 oktober 2017

Dafne Keen ska få en egen film om Laura.

Logan
Dafne Keen som Laura. Foto: 20th Century Fox

Med tanke på den braksuccé James Mangolds film "Logan" gjorde på bio var det bara en tidsfråga innan producenterna skulle ta tag i nästa del av sagan. En Laura-spinoff.

Collider  rapporterar att i en intervju av THR där Hugh Jackman, James Mangold och producenten Hutch Parker tänker tillbaka och diskuterar deras hitfilm Logan från tidigare i år,  berättar Mangold att de faktiskt har jobbat på ett manus, som fokuserar på karaktären Laura, som spelas av Dafne Keen. Om du inte har sett Logan kan vi beskriva Laura som Logans (Hugh Jackmans) urballa (och utflippade) typ dotter/klon.

LÄS OCKSÅ: VÅR RECENSION AV LOGAN

I Logan är Laura främst en support-karaktär, men vilken väg skulle hon ta i en egen film? Skulle vi få möta ett nytt X-Men team? Eller blir det en film om en ensamvarg? Vilken genre skulle en film om Laura ens placeras i? Det är dessa frågor som eggar Mangold att fortsätta projektet.

Logan
Laura (Dafne Keen) och Logan (Hugh Jackman)Foto: Ben Rothstein.

Någon som inte kommer att involvera sig mer är Wolverine själv, Hugh Jackman, som avsäger sig att skådespela, eller ens att producera projektet. Men han säger att han kommer att ställa sig i kön första kvällen för att se filmen när den eventuellt har premiär. Och fortsätter sedan med att hylla sin medskådespelare, Dafne Keen.

LÄS OCKSÅ: DE BÄSTA FILMERNA 2017

Mangold tackar också Patty Jenkins i intervjun, för vad hennes succé med "Wonder Woman" möjliggör för andra filmskapare. Dörröppnare för vad man som filmskapare kommer att kunna göra med kvinnliga huvudkaraktärer.

Patty's success with that film only solidifies more for studios that there's less to fear with a female protagonist. The more that keeps getting hit home, that ends up giving me more space turning around and going, 'Well, here we are with a female protagonist.

Vad tror du om en "Laura"-film, hiss eller diss?

NÄSTA ARTIKEL