Utvandrarna

Liv Ullman hoppar av nya Utvandrarna

Filmtopp
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 06 september 2020 kl. 13:09
ANNONS
ANNONS

På grund av COVID-19.

Skådespelarikonen Liv Ullman skulle spela Kristinas mamma i nya Utvandrar-filmen. Enligt filmens producent är orsaken oro för coronaviruset.

Med filmer som Persona, Viskningar och rop, Scener ur ett äktenskap och givetvis Utvandrarna har Liv Ullmann blivit en av Skandinaviens största skådespelare.

Liv Ullmann spelade Kristina i Jan Troells klassiska filmatisering av Vilhelm Mobergs Utvandrarsaga, och var sedan tidigare klar för att spela Kristinas mamma i Erik Poppes nytagning.

Nu meddelar filmens producent, Fredrik Wikström Nicastro, att den tvåfaldigt Oscarsnominerade stjärnan har hoppas av projektet. Enligt Aftonbladet uppges orsaken vara oro för coronaviruset.

– Ju närmre vi kom att köra igång kände både Liv och hennes partner (skådespelaren Donald Saunders), som också är över 80 år gammal, att det blev för riskabelt att engagera sig i en stor filmproduktion med allt vad det innebär. För gruppen äldre personer så handlar det ändå om liv och död, ska  Wikström Nicastro sagt.

Utvandrarna
Max von Sydow och Liv Ullman i "Utvandrarna". Foto: Svensk Filmindustri.

Lena Strömdahl tar över rollen.

Det är också klart att Lena Strömdahl, som vi tidigare har sett i Rederiet och Kommissionen och på senare tid i bland annat Den inre cirkeln, The Girl With the Dragon Tattoo och Bron kommer att ta över rollen som Kristinas mamma.

För mer läsning, scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL