LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023

Filmtopp
Uppdaterad 22 mars 2024 kl. 11:18 | Publicerad 28 april 2023 kl. 18:00

Gissade du rätt på personerna bakom maskerna?

Här listar vi samtliga deltagare som avslöjats i "Masked Singer" 2023. Den uppdateras därför varje vecka när någon ny kändis får ta av sig masken.

I det folkkära programmet ser vi tolv hemliga kändisar tävla mot varandra gömda bakom specialdesignade masker. Det är upp till panelen som består av Pernilla Wahlgren, Nour El Refai, Felix Herngren och Måns Zelmerlöw att med hjälp av ledtrådar – och magkänsla – klura ut vilka som döljer sig bakom kreationerna. De har flera gånger lyckats gissa rätt. 

Nedan följer alla kändisar som avslöjats i Masked Singer 2023

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4 / discovery+.

Joakim Lundell – Skrothögen

Ingen mindre än Joakim Lundell, som aspirerar på att bli Sveriges stora skräckmästare, var den första som avslöjades i Masked Singer 2023. Panelmedlemmen Felix Herngren hade därmed rätt i sin gissning om det var han som var Skrothögen, detta efter att profilen framfört Teddybears-låten Punkrocker med viss bristfärdig sång.

– Nu kan jag i alla fall skryta med att jag är den sämsta sångaren i Masked Singers historia!, skrev Lundell på sin TikTok om avslöjandet.

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4.

Janne Andersson – Mullvaden

Nästa person att avslöjas i programmet var förbundskapten Janne Andersson, som gömde sig bakom Mullvaden. Andersson har pratat om hur förvånad han var över sin egen medverkan då han enligt eget utsago "aldrig tagit en ton i livet", och nog var det ett rejält överraskande moment för alla när han väl tog av sig masken.

– De som känner mig kommer tycka att det här är overkligt, de andra kommer skratta och tycka det är ganska roligt, sade Andersson i programmet. 

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4.

Carolina Klüft – Superhjälten

Under säsongens tredje vecka blev det klart att Superhjälten tvingades lämna. Panelmedlemmen Måns Zelmerlöw satte då sin gissning mitt i prick när han spekulerade sig fram till att det kunde vara Carolina Klüft, vilket var en avvikande gissning från de andra i panelen som bland annat nämnde skådespelaren Frida Gustafsson och artisten Joy M'Batha. Han tryckte bland annat på att personen bakom masken ser ut som en idrottare samt att den hade fått sin syresättning mätt vilket man behöver när man sysslar med sjukamp. 

– Det var annorlunda och knäppt. Att göra något helt annat mot vad man är van vid är ju svårt, men det var väldigt kul, speciellt att få bjuda på sig själv och bjuda på ett glatt program i dessa, för många, jobbiga tider, sade Carolina Klüft till Expressen om sin medverkan i programmet.

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4 / Filmtopp Int.

Camilla Läckberg – Fjärilsfen

Många gånger har det gissats på att självaste Deckardrottningen skulle ha gömt sig bakom en mask. När Fjärilsfen avmaskerades i det senaste avsnittet fick vi till slut se 48-åriga Camilla Läckberg uppenbara sig. Därmed fick Pernilla Wahlgren rätt med sin sista sekunden-gissning.

– När någon säger åt mig att jag inte kan någonting så blir jag lite besatt. Jag har tränat som en galning, sade Camilla Läckberg om sin medverkan. Att hon överhuvudtaget ställde upp i programmet grundade sig i hennes dotters önskan om att se henne där. 

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4 / Viaplay.

Suzanne Reuter – Fågelskrämmaren

I säsongens femte avsnitt slogs många av stor häpnad när det var Fågelskrämmarens tur att ta av sig masken och skådespelaren Suzanne Reuter visade sig. Felix Herngren var ensam panelmedlem om att få rätt på den (ett halvt åtminstone då det inte var hans slutgiltiga gissning). Snyggt jobbat, får vi säga!

– Jag vet ju att mina barnbarn tittar på det här och följer det. Då tänkte jag att fasen, vad de blir överraskade om jag är med, sade en glad Suzanne Reuter om vad som främst motiverade henne till att kliva in i dräkten och bjuda på show.

Elsa BIllgren i Masked Singer
Foto: Pillan Thelaus/TV4

Elsa Billgren – Popcornet

I säsongens sjätte avsnitt kom det fram att det var Elsa Billgren som gömde sig bakom den kreativa Popcorn-masken. Det var inge juryn som lyckades gissa rätt, men efter en sångbattle mot Vikingen, fick Popcornet erkänna sig besegrat och masken fick tas av.

Fredrik Hallgren var T-Rex och Forskaren i Masked Singer
Foto: Pillan Thelaus/TV4

Fredrik Hallgren – T-Rex och Forskaren

En av de stora huvudbryna för juryn har utan tvekan varit vem som gömmer sig bakom T-Rex och Forskaren. Snacka om att de blev chockade när det visade sig vara Fredrik Hallgren som jobbat så nära Felix Herngren i produktioner som Bonusfamiljen. Det var en stor överraskning som förmodligen lyfte ögonbrynen även på många hemma i TV-sofforna.

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4.

Ciara Janson – Vikingen

Överraskningarna i Masked Singer 2023 tycks bara bli större och större. När det kom fram vem som gömde sig bakom Vikingen fick vi se en Måns Zelmerlöw trilla av stolen. Det var nämligen hans fru Ciara Janson som hade tagit på sig den pampiga dräkten. I samma veva fick vi se panelmedlemmen flyga upp på scenen för att överösa henne med kärlek.

 

LISTA: Alla som avslöjats i Masked Singer 2023
Foto: TV4.

André Myhrer – Kungen

I semifinalen fick vi se två kändisar ta av sig sina masker. Den som visade sig vara personen bakom Kungen var ingen mindre än skidåkaren André Myhrer. Det var ingen som såg det komma, men mest paff blev Felix Herngren som i sanningens ögonblick såg ut som ett enda stort frågetecken.

Listan uppdateras när nya deltagare i "Masked Singer" 2023 avslöjas.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL