Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Liam Neesons udda metod för att välja sina filmer: "Har ett kopp te-test"

Liam Neesons udda metod för att välja sina filmer: "Har ett kopp te-test"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
29 augusti 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
29 augusti 2023

Fikasuget är Liam Neesons måttstock för ett bra manus

I podcasten "Conan O'Brien Needs a Friend" avslöjar Liam Neeson sitt knep för att avgöra om ett manus till en film är bra eller inte – och han kallar metoden för sitt "kopp te-test".

Liam Neeson har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Den 71-årige skådespelaren från Nordirland har varit aktiv sedan slutet av 1970-talet och sedan dess har han medverkat i en rad framgångsrika produktioner. Neeson har bland annat en Oscarsnominering för sin huvudroll i Schindler's List (1994) och har varit med i storslagna franchises som Star Wars.

På senare år har han huvudsakligen antagit rollen som actionstjärna i hårdnackade och spännande thriller- och kriminalfilmer. Närmast är han aktuell med actionrullen Retribution, där han spelar en banktjänsteman som blir utsatt för ett bombhot i samband med att han kör sina barn till skolan – stannar de och kliver ur bilen kommer den att sprängas i luften. 

I det senaste avsnittet av Conan O'Briens podcast Conan O'Brien Needs A Friend var Neeson på plats för att prata om den kommande filmen och en hel del annat. Där avslöjade han att han har en unik strategi för att välja ut sina filmer.

Liam Neesons udda metod för att välja sina filmer: "Har ett kopp te-test"
"Alla som vill ha en kopp te räcker upp en hand." Foto: Svensk Filmindustri.

Liam Neesons udda metod för att välja sina filmer: "Har ett kopp te-test"

Liam Neeson har som sagt många framgångar på sin meritlista, men också en och annan satsning som inte levt upp till förväntningarna. Att välja ut vilka projekt som är värda att satsa på är ofta lättare sagt än gjort, men i Conan O'Brien Need A Friend avslöjar Neeson att han har ett simpelt kvalitetstest för att avgöra om ett manus han läser håller måttet eller inte.

– Jag har ett kopp te-test, svarar Neeson på frågan om han snabbt kan avgöra om ett manus är bra. Låt oss säga att jag kommer till sida fem och tänker "åh, jag måste göra en kopp te", så är det inget gott tecken.

Liam Neeson menar med andra ord att ett manus inte är bra nog om hans sug efter en kopp te trumfar viljan att vända bland i manuset. Just manuset till kommande Retribution hävdar han dock var en riktig bladvändare.

Även Conan O'Brien säger sig ha ett snarlikt kvalitetstest:

– Jag har ett om-jag-blir-erbjuden-test. Det innebär att om jag blir erbjuden någonting, så gör jag det, säger Conan med sin självförstörande humor.

Andra samtalsämnen som uppstod mellan O'Brien och Neeson inkluderade podcastvärdens irländska rötter och huruvida Liam Neeson en gång var aktuell för rollen som James Bond eller inte.

"Retribution" med Liam Neeson har svensk biopremiär den 22 september.

NÄSTA ARTIKEL