Hero gradient image

Liam Neeson avböjde att spela Bond

Eric Diedrichs | Nyhet
10 juli 2015
Eric Diedrichs | Nyhet
10 juli 2015

Liam Neeson

I en intervju med U.K.’s Hull Daily Mail uppgav Liam Neeson att han hade kunnat vara en av de skådespelare som har gestaltat filmhistoriens mest ikoniska spion, James Bond. Taken-stjärnan berättade med ett leende att han var tillfrågad att spela agent 007 för 18-19 år sedan, men att han var tvungen att tacka nej. Hans dåvarande partner Natasha Richardson ställde nämligen ultimatumet ”If you play James Bond we’re not getting married.”.

Varför Natasha var starkt emot att Neeson skulle porträttera den brittiska superspionen framgick inte i intervjun, men det verkar som om att Liam gjorde rätt i att äkta hennes hand. Dels för att han Istället för Bond gjorde sin Oscarsbelönade roll i Steven Spielbergs Schindler’s List, dels för att han och Natasha fick två söner och förblev lyckligt gifta fram till hennes tragiska bortgång 2009.

Eonilne skrivet att Neeson inte har velat berätta vilken Bondfilm han var tänkt för men om vi räknar lite snabbt på det borde det ha varit för GoldenEye, 1995. Det var också då som Pierce Brosnan tog över Bondstafetten.

Liam Neeson hade säkert varit en bra Bond, men frågan är om han hade varit bättre än Brosnan som i mitt tycke är en av de bättre bondskådespelarna. Vore det inte kul nu efter Neesons uttalande och hans nya karriärinriktning som actionskådis fick spela Bondskurk?

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.