Liam Neeson ansluter sig till Kingsman 3

Liam Neeson ansluter sig till Kingsman 3

Filmtopp Admin
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 29 maj 2019 kl. 11:05

Folkkäre Liam Neeson tar på sig spionkostymen.

"Kingsman 3", som är en föregångare till de andra två filmerna, sägs bli filmseriens sista del. Nu har nyheten landat att Oscarsnominerade Liam Neeson hoppar ombord projektet.

Sedan Taken (2008) tog världen med storm har Liam Neeson blivit en riktig publikfavorit på actionscenen. Han har varit rejält engagerad i genren, och trots att han närmar sig 70-årsstrecket visar han inga tecken på att lägga ner. Snarare fyller han på med projekt som kräver hans fysiska toppform, och nu kliver han även in i det eleganta spionfilmsuniversumet Kingsman, detta rapporterar Deadline.

Kingsman: The Great Game är titeln på prequel-filmen som kommer att fokusera på hur Kingsman-organisationen bildades i början av 1900-talet. Regissören Matthew Vaughn har flera skådespelare knutna till projektet, däribland Kick-Ass-stjärnan Aaron-Taylor Johnson, Ralph Fiennes, Djimon Hounsou, Harris Dickinson och nu Liam Neeson. Närmare detaljer kring Neesons roll är ännu inte annonserade. Och ifall Taron Egerton, som spelar Eggsy, och Colin Firth kommer att medverka är inte heller känt. Filmen har sitt amerikanska premiärdatum satt till 14 februari. 

Den första Kingsman-filmen gjorde braksuccé hos både publiken och kritiker. Den lyckades med något få filmer idag gör, att bidra med en legendarisk filmsekvens som kommer att stå sig i historieböckerna. Nämligen kyrkmassakern där Colin Firth slaktar både kvinnor som män, unga som gamla till rockbandet Lynyrd Skynyrds anthem Free Bird. Se klippet nedan – men ta i beaktning att det är bland det brutalaste vi skådat i en blockbusterrulle.

Ser du fram emot Kingsman 3?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL