Leonardo DiCaprio sågar sin egna film: “En av de sämsta någonsin”

Leonardo DiCaprio sågar sin egna film: “En av de sämsta någonsin”

Axel Diedrichs
02 maj 2024 kl. 14:05

Världsstjärnan håller inte igen när han sågar filmen han själv är med i

Leonardo DiCaprio väljer för det mesta ovanligt många bra filmprojekt – men det finns de som han är väldigt missnöjd med. Ett av dem är han riktigt hård mot och menar att den kan vara en av de sämsta som gjorts.

Med filmer som Titanic, Catch Me If You CanThe Departed, Inception, Shutter IslandThe Wolf of Wall Street och The Revenant har Leonardo DiCaprio, 49, etablerat sig som en av vår tids största filmstjärnor. Men som man gärna säger så har även solen sina fläckar. Innan han fick sitt stora genomslag 1993 med filmerna This Boy's Life och Lasse HallströmWhat's Eating Gilbert Grape, gjorde DiCaprio ett par betydligt sämre filmer. Allra sämst var dock debuten, skräckfilmen Critters 3, som hade en väldigt låg budget.

Leonardo DiCaprio sågar sin egna film: “En av de sämsta någonsin”
Foto: New Line Home Video.

"Ett bra exempel för att se till att det aldrig händer igen"

Critters 3 är en skräckkomedi där små utomjordingar invaderar en lägenhetsbyggnad och de som bor där. När DiCaprio sågar den är han knappast fel ute. Filmen har hänsynslöss låga 0/100 i kritikerbetyg på Rotten Tomatoes, och endast 23% av 10 000+ användare anser den vara okej eller bättre.

Enligt IMDb har DiCaprio sagt följande om filmen

– Jag erkänner att jag gjorde ett gäng usla roller i början av min karriär. Som min roll i Critters 3. Men i den åldern så gör man vad som helst för att få uppmärksamhet.

Vid ett annat tillfälle ska han ha gått ännu hårdare mot filmen:

– Den är kanske en av de sämsta filmerna någonsin. Jag antar att den var ett bra exempel att titta tillbaka på för att se till att det aldrig händer igen.

DiCaprio kan se tillbaka på filmen nöjd över att han, under sin karriär som nu sträcker sig över trettio år, aldrig sjunkit så lågt igen. Tvärtom har han länge varit känd för att välja lyckade filmprojekt med stor omsorg. Nej, den som letar efter en flopp med DiCaprio från 00-talet får leta länge. I synnerhet om man inte räknar med ensemble-filmen Don's Plum från 2001 som flög under mångas radar och i vilken han har en biroll. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL