EXTRA: Leif GW Persson gör comeback i rutan – väljer SVT istället för TV4

Leif GW svarar på känsliga frågan – så mycket tjänar han per år

Axel Diedrichs
05 juli 2024 kl. 16:15

Berättar om inkomstkurvan som pekar nedåt

TV-profilen Leif GW Persson tjänar mindre pengar i dag än vad han är van vid, men summan? Den är då fortfarande allt annat än dålig, berättar han.

Under större delen av sitt liv har den folkkäre kriminologen, författaren och TV-profilen Leif GW Persson, 79, varit ekonomiskt oberoende. Än i dag fortsätter han att arbeta, men stålarna som kommer in är inte lika stora som de brukade vara. I en intervju med tidningen Expressen berättar han hur mycket som kommer in, och vad av det som han faktiskt får behålla i fickan. 

Foto: TV4.

Så mycket tjänar Leif GW Persson – hans årliga inkomst nuförtiden

Hur mycket tjänar man som framgångsrik författare, rikskänd TV-profil och ägare av sitt eget vinmärke? Leif GW Persson ger oss ett hum. När han pratar med Expressen får han frågan om hur årslönen ser ut, varpå han svarar: 

– Nu tjänar jag inte så mycket. Kanske 25 miljoner per år och så tar jag ut hälften i lön och betalar skatt och sociala avgifter 60 procent.

Vidare berättar Leif GW att när allting är klart har han "så där sex–sju miljoner kvar att leva på". 

– Det funkar alldeles utmärkt att leva på sex–sju miljoner.

Leif GW Persson berättar att pengarna han får in går ut till människor i hans närhet. Men han har också ett välgörenhetsprojekt i Ukraina, som han bekostar tillsammans med Camilla Läckberg. Enligt honom betalar de för varsin halva. 

– Jag ger bort en förskräcklig massa, säger han. 

I en intervju med Aftonbladet säger Leif att han "inte kommer ha en spänn kvar" när han går bort, att han då har gett bort alla pengar. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL