Leif GW:s diss mot Nobelfesten: “Kolossalt utdragen"

Leif GW:s diss mot Nobelfesten: “Kolossalt utdragen“

Axel Diedrichs
Uppdaterad 20 december 2023 kl. 07:12 | Publicerad 10 december 2023 kl. 17:12

Kriminologen har noll intresse av att närvara vid middagen

När Leif GW Persson satt i "Nyhetsmorgon" för att kommentera säkerhetsläget inför Nobelfesten passade han på att såga prisceremonins underhållningsvärde.

Söndagen den 10 december är det dags för SVT:s årliga sändning av Nobelfesten. Medan många ser det som en stor ära att få närvara vid middagen, finns det åtminstone en som känner det motsatta. Leif GW Persson som tidigare i dag gästade Nyhetsmorgon för att kommentera säkerhetsläget inför eventet, sköt ned eventet när det kom på tal om han själv skulle närvara.

Leif GW:s diss mot Nobelfesten: “Kolossalt utdragen"
Leif GW Persson i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4.

Leif GW:s diss mot Nobelfesten: “Kolossalt utdragen"

Läget är mer spänt än vanligt inför Nobelfesten som i traditionell ordning äger rum på Blå hallen i Stockholms stadshus. Förutom kameraövervakning så har man även infört båt-och flygförbud i flera delar av Stockholm. Leif GW Persson flaggar för att det finns risker med den här typen av event i dagens Sverige, men han tror dock inte att det kommer bli en afton av drama: 

– Om du undrar hur det kommer att gå så tror jag faktiskt att man kommer fixa det här. Det är en hanterbar situation i någon mening. 

När programledaren Maria Forsblom frågar Persson om han själv hade känt sig trygg om han hade närvarat vid galan, så passar han på att skicka en känga mot banketten: 

– Ja, vad jag nu ska där och göra. Jag har faktiskt varit bjuden några gånger men alltid tackat nej. Det är så kolossalt utdragen middag. Den pågår ju i timmar. 

När Forsblom påminner om att maten som serveras under ledning av den kända kocken Fredrik Eriksson är i världsklass, så skrockar han mest. 

– Nå, ja. Sådär, säger han och fortsätter: 

– Nej, jag avser inte att gå dit och jag är inte bjuden heller så jag slipper ta beslutet. Men jag har varit bjuden vid något tillfälle. 

Årets Nobelfest pågår just nu. Klockan 18:00 inleds sändningen "Inför banketten" på SVT2 och klockan 19:00 äger själva banketten rum. Det är Pernilla Månsson Colt, Victoria Dyring, Jessika Gedin och Cecilia Gralde som leder oss genom vad man kallar för "festernas fest". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL