Leif GW Persson tokig på koranbrännarna: "Vi kan bara glömma NATO"

Leif GW Persson tokig på koranbrännarna: "Vi kan bara glömma NATO"

Axel Diedrichs
21 augusti 2023 kl. 12:58

Kriminologen med hård utläggning i Nyhetsmorgon

När Leif GW Persson gästar "Nyhetsmorgon" går han hårt åt Rasmus Paludan och Salwan Momika och menar att Sverige kan glömma NATO-medelmskap så länge de bränner koraner.

I torsdags höjdes nivån för terrorhot i Sverige till fyra av fem, vilket innebär den högsta siffran på flera år. När kriminologen Leif GW Persson gästar Nyhetsmorgon går han hårt åt Rasmus Paludan och Salwan Momika som bränner koraner. I en utläggning menar han att vi inte kommer få något NATO-medlemskap så länge de tillåts att fortsätta göra som de vill.

Leif GW Persson tokig på koranbrännarna: "Vi kan bara glömma NATO"
Leif GW Persson i "Nyhetsmorgon". Foto: TV4.

Leif GW Persson tokig på koranbrännarna: "Vi kan bara glömma NATO"

Den största debatten i Sverige just nu är den om man borde förbjuda koranbränningar eller låta dem fortsätta. Under sitt senaste framträdande på Nyhetsmorgon blir det tydligt att Leif GW Persson ställer sig starkt emot att låta det pågå: 

– Varje tänkande människa, det givna undantaget från våra kulturredaktioner naturligtvis, måste ju inse att yttrandefriheten inte har tillkommit för att några stollar ska få hålla på fritt och hota både Sveriges intressen och enskilda medborgares liv. Det är inte därför vi har yttrandefrihet, det är raka motsatsen, säger han och fortsätter med att han inte hade behövt ändra i grundlagarna för att kunna dem bakom lås och bom:

– Om jag hade någonting att säga till om, då skulle både Paludan och den här andra göken från Irak tillbringa sin tid i finkan. 

Vidare tror Leif GW Persson att ett svenskt NATO-medlemskap inte kommer att bli fakta förrän de rådande koranbränningarna i landet upphör.  

– Det där med medlemskap i Nato kan vi bara glömma så länge det här pågår, säger han i Nyhetsmorgon.

Avslutningsvis menar Persson att terrordåd är enkla för Säkerhetspolisen att styra bort, men att det är omöjligt att hindra ensamagerande från att genomgå dåd. Därför förvånar det honom att poliser påstår sig ha full kontroll över läget. 

– Om vi hade full kontroll skulle vi inte behöva diskutera risknivåer, säger han.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL