Legendariske skådespelaren Burt Reynolds död

Legendariske skådespelaren Burt Reynolds död

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 06 september 2018 kl. 23:09
ANNONS
ANNONS

Burt Reynolds är många filmälskares favorit. Nu har han gått bort, 82 år gammal.

Burt Reynolds har setts till i mycket, inte minst i Paul Thomas Andersons dramakomedi "Boogie Nights", för vilken han nominerades till en Oscar i manliga birollskategorin. Nu har giganten gått bort, 82 år gammal, berättar hans representant. 

Variety rapporterar att Reynolds är död, efter att hans agent som representerar honom gått ut med nyheten. Han var klar att medverka i Quentin Tarantinos kommande film Once Upon a Time in Hollywood, men om han hann vara med och spela in någon scen vet vi ännu inte.

Det är nog få av oss filmälskare som missat Burt Reynolds. På sent 70-tal var han enorm med klassikerna Den sista färden och Nu blåser vi snuten. 1997 skulle han tjäna sig en Oscarsnominering för sin insats i Paul Thomas Andersons magnifika debutfilm Boogie Nights där han spelar en vulgär porrfilmskapare. I filmen spelar han bredvid stjärnorna Mark Wahlberg, Philip Seymour Hoffman och Julianne Moore.

Vad gäller Reynolds aktuella projekt var han även involverad som huvudrollsinnehavare i komedin Defining Moments. Filmen handlar om ögonblicket som förändrar en människa från att vara personen den är till personen den vill vara, och har premiär på juldagen i USA. Om Defining Moments går upp på bio i Sverige är ännu inte känt.

Burt Reynolds är tyvärr en av många döda kändisar 2018. Hur ska du hylla den legendariske skådespelaren?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL