Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Top Gun Maverick

Läs stjärnans hånfulla skämt om Tom Cruise: "Rädd för antidepressiva"

Erica Hagström | Nyhet
20 juni 2023
Erica Hagström | Nyhet
20 juni 2023

Regissören skämtade ohämmat om Hollywoodstjärnan

Tidigare i år hölls den 75:e upplagan av Directors Guild of America Awards i ledning av regissören och manusförfattaren Judd Apatow – en av Hollywoods största stjärnor inom komedigenren. Under ett tal fick Tom Cruise ta emot flera pikar från Apatow.

Judd Apatow, mannen bakom succéer som På smällen, Trainwreck och The 40 Year Old Virgin passade på att roasta Hollywoodstjärnan Tom Cruise under den senaste upplagan av Directors Guild of America Awards.

Talet inleddes med att Judd Apatow skämtsamt hyllade specialeffekterna i Top Gun: Maverick. Inte minst för att man inte kunde se högen med telefonböcker Tom Cruise var tvungen att stå på för att nå upp till flygkontrollerna. Apatow fortsatte pikarna mot Cruises längd genom att säga att “det är därför han alltid hoppar från höga byggnader, för man märker inte hur kort han är från ett 100-våningshus”.

Judd Apatows pikar mot Tom Cruise: “En annons för scientologin”
Foto: Paramount Pictures.

Läs stjärnans hånfulla skämt om Tom Cruise: "Rädd för antidepressiva"

Tom Cruise, som utför sina stunts själv, blev även tillsagd av Apatow att någon borde berätta för honom att CGI finns och att han inte längre behöver utföra sina stunts själv. Han fortsatte med att förklara att de i slutet av Thelma and Louise faktiskt inte körde utför ett stup och sa skämtsamt till Cruise “du är 60, lugna ner dig.”

Sedan 1986 har Tom Cruise varit medlem i scientologikyrkan, vilket Apatow inte heller missade i sin roasting av skådespelaren. “Varje gång han gör nya stunts känns det som en annons för Scientologin”, sa Apatow och fortsatte att skämta om att det förmodligen står något om att hoppa från berg i Scientologernas skrifter och att det inte står någonting om det i Toran. “Det enda han verkar vara rädd för”, fortsatte Judd Apatow, “är samföräldraskap och antidepressiva”, vilket möttes av en ljudlig chock från publiken.

Top Gun: Maverick-regissören Joseph Kosinski och producenten Jerry Bruckheimer satt i publiken. Däremot var filmens och lustighetens huvudperson, Tom Cruise, inte närvarande under kvällen.

Nästa stopp för Tom Cruise blir Oscarsgalan där “Top Gun: Maverick” har sex stycken nomineringar, däribland Bästa film.

Erica Hagström

NÄSTA ARTIKEL