Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Swedish Dicks - Viaplays första originalserie

Eric Diedrichs | Nyhet
04 december 2015
Eric Diedrichs | Nyhet
04 december 2015

Den internationellt erkända Hollywoodstjärnan Peter Stormare och Sveriges roligaste komiker Johan Glans kommer att medverka i Viaplays första originalserie, tillkännager Viaplay i ett pressmeddelande. 

Serien i fråga går under namnet Swedish Dicks och är en samproduktion tillsammans med internationella produktionsbolaget Brain Academy och grundaren Peter Settman samt Viking Brothers Entertainment och Glenn Lund.

- Vi har velat göra en egen produktion under en tid, och att lansera den tillsammans med Peter Settman känns helt rätt. Viaplay är först med att göra en internationell original-produktion med svenska skådespelare, som kommer att erbjudas exklusivt för våra kunder senare under 2016, säger Jonas Karlén, VD Viaplay.

I serien spelar Stormare och Glans två svenskar i Downtown LA, som försöker överleva som olicensierade privatdetektiver. Peter Settman ska vara showrunner för serien.

- Att få lansera Viaplays första originalserie - med en rollista beståendes av Sveriges främsta och roligaste skådespelare - känns otroligt roligt och hedrande. Swedish Dicks är någonting du aldrig tidigare har sett, en perfekt mix av skratta högt-stunder och dialoger med en mer seriös underton, berättar Peter Settman, showrunner för Swedish Dicks.

Swedish Dicks kommer att finnas tillgänglig Norden över, exklusivt på Viaplay senare under 2016.