Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lando Calrissian är pansexuell

Lando Calrissian är pansexuell

Axel Diedrichs | Nyhet
18 maj 2018
Axel Diedrichs | Nyhet
18 maj 2018

En av nyckelkaraktärerna i "Solo: A Star Wars Story" är pansexuell.

Lando Calrissian
Donald Glover är Lando Calrissian. Foto: Disney. 

Donald Glover spelar en av de mest centrala figurerna i den bioaktuella Star Wars-filmen "Solo: A Star Wars Story". Nu kommer det fram att karaktären högst sannolikt är pansexuell. Detta menar i alla fall manusförfattaren Jonathan Kasdan, som pratat om Calrissian i en intervju med Huffington Post

– Jag skulle säga ja. Hans sexualitet har tidigare porträtterats på ett flytande sätt. Han har inga fasta regler, vilket jag tycker är kul. Jag vet inte vilken riktning han kommer att ta.

Lando Calrissian pansexuell

Första gången vi såg Lando Calrissian var i Rymdimperiet slår tillbaka (1980). Han är en slug och mäktig person från Han Solos skumma förflutna. Förhoppnigsvis är Lando bara en i mängden av HBTQ-karaktärer i det expanderande universumet. Disney får ofta kritik för att de mjölkar projekt och anklagas då och då för att bara bry sig om pengar. Är deras fokus på mångfald en strategi för att vinna över tvivlarna eller genuint? Det får vi nog aldrig veta.

"Solo: A Star Wars Story" har premiär 25:e maj. Här kan du läsa om de första reaktionerna på det omtalade äventyret. Ser du fram emot filmen?