Lag Nord spricker i Robinson 2023: "Ett sjunkande skepp"

Lag Nords tunga smäll i Robinson – Erik Wahrolén överger ledarrollen

Filmtopp
29 mars 2023 kl. 20:03

Ny förlust för de äldre

I en frågesport om de motsatta lagens medlemmar tar lag Syds lagledare Christopher Da Silva hem vinsten emot lag Nords ledare Erik Wahrolén.

Lag Nords tunga smäll i Robinson – Erik Wahrolén överger ledarrollen
Foto: TV4.

I säsongens nionde avsnitt av Robinson 2023 ställs de två lagledarna, Lag Nords Erik Wahrolén och Lag Syds Christopher Da Silva, emot varandra i en frågesport. Den övergår snabbt till gissningslek där ledarna får frågor om motståndarlagets medlemmar. 

Trots det gör lagledarna sitt bästa på att svara rätt då det är en stor vinst som står på spel. Den vinnande lagledaren kommer att få ta tillbaka en wokpanna, blandade matprodukter som potatis och olja, och även socker i form av ett halvt paket kex samt en överlevnadsbok till sitt lag.

Nords Erik tar hem första poängen i tävlingen. Men sedan blir ingen poäng utgiven förrän den sista frågan ställs då Syds Christopher tar sin första poäng och därmed lägger poängräkningen till lika. 

Tävlingen kan såklart bara avgöras av utslagsfrågan om vilken snittåldern är hos respektive lag där den som kommer närmast vinner. Lag Syds Christopher svarar rätt med bara två år från det korrekta svaret och tar därmed hem vinsten medan Erik återvänder tomhänt.

– Det är alltid tråkigt att förlora för hungern är ju där, man vill ju vinna, säger Erik besegrat.

Lag Nords tunga smäll i Robinson – Erik Wahrolén överger ledarrollen
Foto: TV4.

Erik Wahrolén avsäger sig rollen som kapten

När Erik kommer tillbaka till lag Nord känner han sig både besegrad och trött och har fattat ett beslut. Han avsäger sig ledarrollen då han inte längre tycker att det känns roligt. Resten av laget stöttar beslutet då han borde känna sig bekväm i sin roll.

Efter en diskussion om vem som ska leda laget blir Pernilla Block vald till den nya ledaren för Lag Nord.

Vi får bara önska Pernilla lycka till som den nya lagledaren för lag Nord och se fram emot lagens insatser i framtida avsnitt! 

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

Malin Sandberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL