Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kritiker hackar på nya Shaft

Kritiker hackar på nya Shaft

Axel Diedrichs | Nyhet
14 juni 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
14 juni 2019

Bioaktuella Shaft sågas av internationella recensenter.

Samuel L. Jackson som John Shaft II.
Samuel L. Jackson som John Shaft II i Shaft från 2000. Foto: Warner Bros.

Samuel L. Jackson är tillbaka i rollen som John Shaft. Den nya filmen har internationell premiär idag, 14 juni, och kritiker som sett filmen är långt ifrån nöjda.

Tim Story som regisserat Ride Along och Taxi är tillbaka med sin senaste film. Shaft kretsar kring det mystiska mordet på John Shafts bästa vän, som han ska reda ut tillsammans med sin familj. 70-årige är Samuel L. Jackson tillbaka i titelrollen, men karaktärens återkomst har inte gått hem hos de internationella kritikerna. Filmen har just nu svala 47/100 i kritikersnitt på sajten IMDb.

Så här skriver några av dem om filmen:

"Tim Story tar en klassiker och dränerar den på all action, sex och ämnen som gjorde den värd att fortsätta på från första början." – IGN

"Bland alla kardinala synder i filmskapande filmen lyckas med är det värsta att den får Shaft att se ocool ut." – The A.V. Club

"Hur skämt så här stötande kan ta sig till vita duken 2019 är bortom förståelse och lite av en skam. Särskilt med tanke på hur mycket annat filmen har på gång, bland annat ett smakfullt framträdande av originella Shaft, Richard Roundtree. Som dessutom ser fantastisk ut.

Vågar du lita på kritikerna, eller tror du att filmen visst är bra?