Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Kommer vi att få se Jordskott säsong 3?

Eric Diedrichs | Nyhet
24 november 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
24 november 2017

Framtiden är osäker för SVT:s populära "Jordskott".

En kvinna är ute i skogen och håller ett barn i famnen. Från Jordskott.

Den svenska kriminalserien "Jordskott" har blivit en stor publiksuccé, men seriens framtid är osäker. Seriens regissör och manusförfattare, Henrik Björn, menar att inga beslut är tagna om vi ska få se Jordskott säsong 3 eller inte.

Den svenska prisbelönta kriminalserien Jordskott har blivit något av en publikfavorit. I skrivande stund håller den andra säsongen på att sändas på SVT och förhoppningarna på att få se Jordskott säsong 3 är redan höga. Dock verkar seriens framtid vara osäker.

Jordskott handlar kriminalkommissarien Eva Thörnblad, som återvänder till den lilla bruksorten där hon växte upp. Sju år tidigare försvann hennes dotter spårlöst vid en sjö där i skogen och eftersom kroppen aldrig hittades, förmodades hon ha drunknat. Nu har en pojke försvunnit spårlöst och Eva vill ta reda på om det finns en koppling till dotterns försvinnande.

Det är Fagersta-posten som rapporterar att seriens regissör och manusförfattare, Henrik Björn, själv är osäker på om Jordskott kommer att förlängas eller inte. Han säger att han "inte har någon aning" om seriens framtid och att det är "för tidigt att spekulera om". Därefter har han för redaktionen förtydligat med följande:

– Nu håller vi precis på att lansera säsong 2. Om jag hade fått en direkt fråga i TV-sändningen om det blir en säsong 3, skulle jag ha sagt nej i det här läget. Jag svarade på en hypotetiskt fråga angående en möjlig säsong 3, men det betyder inte att det finns några som helst fattade beslut i den riktningen.

Det finns med andra ord inga som helst fattade beslut tagna om Jordskott säsong 3, men att seriens skulle fortsätta är inte helt uteslutet. Givetvis kommer vi att hålla dig uppdaterad allt eftersom. Under tiden kan du hitta nya serietips i vår lista över årets bästa serier.

Vill du se Jordskott säsong 3?