Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXTRA: Disney arbetar på Knights of the Old Republic-film

EXTRA: Disney arbetar på Knights of the Old Republic-film

Kristian Andersson | Nyhet
24 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
24 maj 2019

Det älskade Star Wars-spelet kan bli film.

Omslag till The Knights of the Old Republic.
The Knights of the Old Republic är en klassiker bland Star Wars-fansen.

Det hyllade Star Wars-spelet "Knights of the Old Republic" kan nu bli långfilm. Något många fans länge har väntat på. Spelet utspelas 4 000 år före det Galaktiska Imperiet bildas och handlar om den mytomspunna sithlorden Darth Malak.

Sedan Disney köpte upp Lucasfilm, och där med rättigheterna till Star Wars-filmuniversum, har mycket hänt i galaxen långt, långt borta. Nya filmer och serier släpps på löpande band och maskineriet ser inte ut att avta.

Senare i år släpps både biofilmen The Rise of Skywalker, som skall avsluta Skywalker-sagan, och serien The Mandalorian, som regisseras av Jon Favreau och släpps direkt på Disneys kommande streamingtjänst Disney+. Till den sistnämnda skall också Oscarsbelönade svenske Ludwig Göransson komponera musiken.

Nu ser det ut som att det älskade Star Wars-spelet Knight of the Old Republic kommer att bli en filmtrilogi, detta rapporterar BuzzFeed News. Lucasfilms VD, Kathleen Kennedy, har sagt till MTV News att de arbetar på en trilogi baserad på spelet, men att de ännu inte riktigt vet hur allt kommer att landa.

Knights of the Old Republic utspelas 4 000 år före det galaktiska imperiet.

Knight of the Old Republic (KOTOR) släpptes 2003 till Xbox och blev en internationell megahit. Både kritiker och Star Wars-fans var lyriska över det välskrivna RPG-spelet, som utforskade ett Star Wars-universum vi aldrig tidigare sett.

KOTOR utspelar sig nämligen 4000 år innan det galaktiska imperiet grundas, en mycket spännande tid i Star Wars tidslinje. I spelet skall man stoppa den onde sithlorden Darth Malak – en före detta jedi – som har släppt lös en sith-armé för att krossa republiken.

Det är manusförfattaren Laeta Kalogridis, som tidigare skrivit manus till Shutter Island och Alita: Battle Angel, som har fått den tuffa uppgiften att adaptera ett filmmanus. Då det är notoriskt svårt att filmatisera videospel, får vi verkligen hoppas att KOTOR blir undantaget som bekräftar regeln.

Tror du att Knights of the Old Republic kan göra sig bra som film?