Håkan Hellströms största sågning i karriären

KLIPP: Håkan Hellströms största sågning i karriären

Filmtopp
12 augusti 2023 kl. 12:00

Minns du Marcus Berggrens slakt av artisten på P3 Guld?

I kväll spelar Håkan Hellström på Way Out West i Göteborg. Dagen till ära minns vi när en annan göteborgare i komikern Marcus Berggren "slaktade" honom inför det svenska folket på P3 Guld 2018. Se klippet här.

I över tjugo år har Håkan Hellström varit en av Sveriges mest älskade artister. Han har hyllats och prisbelönats otaliga gånger för sina liveprestationer, och hans skivor har knappast gått sämre. Men en och annan gång har även han fallit offer för diverse sågningar. Den allra största sågningen av Hellström måste dock ha varit när komikern Marcus Berggren gick loss på att driva med honom inför många tusentals människor.

Håkan Hellströms största sågning i karriären
"Håkan Hellström - 20 år i rampljuset". Foto: TV4.

Håkan Hellströms största sågning i karriären

Likt när Ricky Gervais sågade Hollywoods elit på Golden Globe-galan fick Komikern Marcus Berggren i uppdrag att skoja på svenska stjärnartisters bekostnad på P3 Guldgalan 2018. I den sekvens som kommit att bli ikonisk roastar han artister som Kapten Röd, Avantgardet, Little Jinder, Hurula och Håkan Hellström. Den sistnämnda av dem svingade han allra hårdast mot:

– Oss emellan... har man inte tröttnat lite på Håkan Hellström eller? Jodå. Man växte upp och tyckte att han var den bästa poeten som någonsin gått runt i sån Magnus Uggla-frisyr. Sen skrev han den där låten "Piff utan puff, pajas utan cirkus". Är det vår hjälte?! Är du hög Håkan?!

– 2017 var ju det året när Håkan spelade live och han sjunger de där raderna... "Håkan du var bättre förr", och hela publiken ropade inte "Neeej, Håkan, neeej" utan mer "Ja, han har en poäng".

Fortsattningsvis gjorde Marcus Berggren narr om hur Håkan sparkade sin gitarrist Daniel Gilbert och fortfarande turnerar runt med låten Hurricane Gilbert

Se Marcus Berggrens ikoniska roastnummer här. Biten med Håkan Hellström börjar ca två minuter in:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL