Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Klassiska bilskräckfilmen Christine får remake

Klassiska bilskräckfilmen Christine får remake

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juni 2021

Nästa Stephen King-rulle att få ett ansiktslyft.

Skräckmästaren John Carpenters "Christine" från 1983 är än idag känd för sina banbrytande visuella effekter. Nu antar sig Star Trek: Discovery-skaparen Bryan Fuller den tuffa utmaningen att göra remaken.

Christine följer vi en ung man som köper en sliten gammal Plymouth Fury för att fixa till den som ny. Detta visar sig vara ett duktigt misstag eftersom bilen, väl tillbaka i full blom, visar sig ha demoniska krafter och en vilja att köra över allt som kommer i dess väg. 

John Carpenters tagning på Stephen King-boken är en av författarens mest berömda filmatiseringar. Nu, 37 år senare, kan vi meddela att en ny version är på väg. Denna gången av Bryan Fuller, som bland annat utvecklat serierna Star Trek: Discovery och American Gods, rapporterar Cinema Blend.

Jason Blum producerar

Den som nöter sin skräck känner till Blumhouse Productions, som de senaste åren varit involverad i flera stora rysare: The PurgeHalloweenSinisterInsidious för att nämna några. Därför är det förstås spännande att Jason Blums bolag kommer att producera nya Christine. De jobbar även sedan en tid tillbaka på en annan ny King-remake, Firestarter

När nya "Christine" får premiär är ännu inte känt. Hur som helst kommer den att distribueras med hjälp av Sony Pictures, så vi kan räkna med att det blir en biofest av det hela.

VIDARE LÄSNING:

De bästa Stephen King-filmerna

NÄSTA ARTIKEL