Klassiker med Kalle Lind i nya Everdahl & Karlssons-avsnittet

Klassiker med Kalle Lind i nya Everdahl & Karlssons-avsnittet

Filmtopp
10 november 2022 kl. 15:12

I veckans klassikerspecial är Kalle Lind med i podden när Everdahl och Karlssons Film TV diskuterar Hasse Ekmans mästerverk "Medan porten var stängd".

Klassiker med Kalle Lind i nya Everdahl & Karlssons-avsnittet
Kalle Lind bjuder frikostigt på kulturanekdoter i veckans avsnitt.

Varning på stan! Efter Grand Hotel men långt före Short Cuts samlade Hasse Ekman ett all-star cast – Hjördis Petterson! Douglas Håge! Tollie Zellman! Inga Landgré! Stig Järrel! Gun Wållgren! Gunnar Björnstrand! – i en berättelse om goda och onda grannar, prostitution, folkhemmet, akut förgiftning, övergrepp och hastiga dödsfall.

Medan porten var stängd är en av Ekmans bästa filmer enas vi om med vår gäst Kalle "Snedtänkt" Lind. Ordet vivör nyttjas flitigt. Vi går till botten med namnet Bojan. Och plankar Leonardo DiCaprio bara Tollie Zellman i The Wolf of Wall Street? Göran anar ugglor i mossen. C-G faller i korinter när han hör namnet Gustaf Wally. Johan reder ut familjen Anker. Plus, Kalle redovisar Stellan Skarsgårds samtliga söner, HELA LISTAN, inklusive Ossian och Kolbjörn!!! Inte så tuddigt, för att tala med Cora Anker.

Inga Landgré
Inga Landgré och Hasse Ekman i "Medan porten var stängd". Foto: Terra Film.

Om Medan porten var stängd

Genre: Drama
Med: Inga Landgré, Gunn Wållgren, Gunnar Björnstrand, Hasse Ekman, Hjördis Pettersson m.fl.

Handling: En herrans massa liv korsas i ett lägenhetshus under en Stockholmsnatt. Det är tragiskt, det är underhållande och det är mycket välgjort.  Dessutom spelar Ekman en av sina bästa slemproppar. Och det säger inte lite det, för var det något Hasse var duktig på så var det att spela självupptagna män.

Lyssna på avsnittet

Om podcasten Everdahl & Karlssons film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

När de inte pratar film för svenska folket i TV driver C-G Karlsson och Göran Everdahl filmpodden Everdahl & Karlssons film TV tillsammans med popkulturexperten Johan Andreasson. Och när det inte poddas bjuds det på artiklar och filmtips på Filmtopp.se.

OM PODCASTEN: I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från TV, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert. De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar – så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips! 

 

Everdahl & Karlssons Film TV: podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL