KLART: Vin Diesel tillbaka i ny Riddick-film

KLART: Vin Diesel tillbaka i ny Riddick-film

Filmtopp
11 februari 2023 kl. 08:02
ANNONS
ANNONS

Tio år senare fortsätter filmserien

Nu är det klart att Vin Diesel återvänder till Riddick-universumet, men han är inte ensam. "Riddick: Furya" regisseras av rutinerade David Twohy, som även legat bakom de tidigare installationerna i filmserien.

På med skyddsglasögonen och gör dig redo för en rejäl rymdsmocka. Enligt The Hollywood Reporter är det nu klart att det blir en fjärde film i Riddick-universumet. Vin Diesel är klar för att återvända i huvudrollen som han återupprepat med jämna mellanrum sedan den första Riddick-filmen Pitch Black (2000). Men han återvänder inte ensam. David Twohy, som har regisserat och skrivit de tidigare filmerna, står återigen som manusförfattare och regissör.

Enligt IMDb ska Riddick: Furya skildra när vår hjälte äntligen återvänder till sin hemplanet, som han knappt kommer ihåg och som han fruktar ska ligga i ruiner. Men där möter han andra furyaner som kämpar för sina liv mot en ny fiende.

– Våra fan har krävt det [en till film] i flera år och nu är vi äntligen redo att ge dem mer med Riddick: Furya. Mitt samarbete med Vin och One Race [Diesels produktionsbolag] har sträckt sig över 20 fruktbärande år när vi tillsammans har skapat tre filmer, två TV-spel, en anime och en webbtidning. I detta nya äventyr för stora duken ser vi Riddick återvända till sin henplanet och äntligen utforska Riddicks ursprung, säger David Twohy.

När inspelningen av Riddick: Furya påbörjas vet vi i dagsläget inte.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL