KLART: Teenage Mutant Ninja Turtles får uppföljare

KLART: Teenage Mutant Ninja Turtles får uppföljare

01 mars 2024 kl. 10:03

En andra "Mutant Mayhem"-film är på väg, men det kommer dröja

Snart är Teenage Mutant Ninja Turtles-gänget tillbaka med en ny film, men på grund av den unika animationsstilen verkar det som att den kommer dröja längre än vi är vana vid.

Ända sen 1990-talet har vi kunnat följa de muterade sköldpaddorna Leonardo, Donatello, Raphael och Michelangelo från Teenage Mutant Ninja Turtles i deras kamp mot brott och ondska i New York City. Nu är gruppen snart tillbaka med en uppföljare till filmen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem som släpptes 2023, men enligt ScreenRant kommer vi få räkna med en längre väntan än vanligt.

Uppföljaren Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem 2 kommer slå ett långtstående rekord inom franchisen med sitt planerade premiärdatum den 9 oktober 2026. Historiskt har uppföljare inom TMNT-franchisen släppts inom bara ett eller två år av originalfilmen, men denna gång dröjer det istället drygt tre år innan vi får se sköldpaddorna på bioduken igen. 

Foto: Paramount Pictures.

Syftet: att ge en "handskissad" känsla

Det kreativa teamet bakom Mutant Mayhem valde medvetet en mer skissad look framför en polerad, datoranimerad sådan, genom att kombinera de handritade teckningarna med CGI-tekniker. Motivationen bakom detta är att det ska försöka väcka en känsla av nostalgi hos tittaren och påminna om "imperfekta, handskissade" teckningar, likt såna ett barn hade kunnat rita. Anledningen till det långa uppehållet mellan filmerna antas därför vara att teamet vill finslipa sin animeringsprocess ytterligare, för att få ett ännu bättre resultat.

Trots den längre väntan på uppföljaren kommer vi kunna glädjas åt en ny TV-serie med gänget redan i sommar, som kommer bära titeln Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles. Serien ska ha premiär någon gång under sommaren 2024 och kommer att fortsätta historien direkt efter händelserna i Mutant Mayhem. Som vanligt kommer vi följa sköldpaddorna när de navigerar vardagslivet och fortsätter sina brottsbekämpande äventyr i New York City.

Du kan redan nu streama Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem HÄR.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL