KLART: Shima Niavarani leder Guldbaggegalan 2024 – då sänds den

KLART: Shima Niavarani leder Guldbaggegalan 2024 – då sänds den

Axel Diedrichs
06 december 2023 kl. 10:12

"Vi är väldigt glada"

Nu står det klart att det är skådespelaren Shima Niavarani som är programledare över Guldbaggegalan 2024. Sändningen äger rum i Stockholm den 15 januari.

Förra årets upplaga av galan leddes av Parisa Amiri. Nu presenterar SVT att det är dags för Shima Niavarani att ta sig an det ärorika uppdraget att leda Guldbaggegalan 2024. Galan kommer i traditionell ordning att äga rum på Cirkus i Stockholm. Datumet för galan är den 15 januari.

I ett pressmeddelande säger Matilda Bagge, projektledare för galan, följande om deras rekrytering av Niavarani på den viktiga posten:

– Vi är väldigt glada att Shima Niavarani ska programleda Guldbaggegalan 2024. Hon har själv varit nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare och medverkat i Guldbaggevinnande filmer, säger hon och fortsätter:

– Shima har underhållit som skådespelerska och sångerska på både scen och film i snart 20 år, i såväl arthouse som stora familjefilmer. Hon är och kan svensk filmindustri ut i fingerspetsarna och vi ser fram emot att hon ska ledsaga oss genom 2024 års gala.

KLART: Shima Niavarani leder Guldbaggegalan 2024 – då sänds den
Foto: Celestian Take.

Det här är Shima Niavarani

Årets programledare har mycket riktigt en lång karriär inom både film och TV. Hennes största stund var kanske då hon själv blev nominerad till pris, då för Bästa huvudroll i Fia-Stina Sandlunds She’s Wild Again Tonight (2015). En film om Fröken Julie där hon spelar mot Gustaf Norén.

Niavarani har även medverkat i stora biofilmer som Hundraåringen som smet från notan och försvann (2014), Sune vs Sune (2018) och Edward af Silléns musikalfilm En del av mitt hjärta (2019) för att nämna några. På seriefronten har hon varit med i ytterligare stora titlar, som 30 grader i februari och Sjölyckan. 2021 var hon med Stjärnorna på slottet.

Pressbild: Pelle T Nilsson / Swedish Press Agency / Filminstitutet, via SVT:s pressrum.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL