Nu på bio

Det senaste på biofronten!

KLART: Robert Pattinson blir Batman

KLART: Robert Pattinson blir Batman

Axel Diedrichs | Nyhet
17 maj 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
17 maj 2019

Medan Ben Affleck flyttar ut, flyttar Robert Pattinson in i den hemliga grottan.

Robert Pattinson förvandlas från vampyr till fladdermus. Med det sagt är han personen som ska axla den majestätiska rollen som Batman, bekräftar amerikanska medier.

Regissören och manusförfattaren Matt Reeves har nått stora framgångar med den nya filmserien Apornas planet; han ligger bakom de två senaste delarna som båda hyllats av både publik och kritiker. Det är sedan tidigare känt att han ska göra kommande The Batman och nu står det även klart att Robert Pattinson spelar titelrollen.

Vi rankar de Batman-filmerna från sämst till bäst – Se hela listan här!

Efter Ben Afflecks avhopp fanns det andra kandidater till rollen som Gothams hämnare. Bland kandidaterna hittar vi Jon Hamm och Jake Gyllenhaal, men nu har valet alltså landat på Twilight-stjärnan. Han har på senare år gått från att vara tonårsidol till mer seriös skådespelare och medverkat i tyngre filmer. Det var många som förväntade sig att han skulle Oscarsnomineras för sin insats i kriminaldramat Good Time. Även om det inte blev så, fick många upp ögonen för en seriösare Pattinson.

Foto: Elara Pictures. Robert Pattinson i "Good Time".

Premiären för den nya Batman-filmen är satt till 25:e juni 2021 men kan förlängas då Warner Bros. ger Reeves tiden han behöver för att skriva färdigt manuset. Men han har själv avslöjat att han närmar sig ett sista utkast. Han har också sagt att filmen ska fokusera mer på Batmans arbete som detektiv än vad de tidigare gjort.

Inspelningen av The Batman är tänkt att börja sent 2019 eller i början av 2020.

Vad tycker du om att Robert Pattinson blir nya Batman, kan han göra ett bra jobb med rollen?