Låt Astrid Lindgrens filmskatt vara

KLART: Här är den nya Astrid Lindgren-filmen som visas på julafton

Filmtopp
Uppdaterad 23 augusti 2023 kl. 15:18 | Publicerad 21 augusti 2023 kl. 17:21

Nyproducerad animation på klassiker

SVT väljer att ändra i sin TV-tablå på julafton. I ett pressmeddelande berättar de att man kommer ge svenska folket fler Astrid Lindgren-produktioner, däribland en helt ny film.

Även om SVT har tendensen att göra ändringar under Kalle Anka, så brukar programmet i stort var detsamma varje julafton. Inför årets firande kommer man att fylla på tablån med mer av Astrid Lindgrens verk, berättar SVT i ett pressmeddelande.

KLART: Här är den nya Astrid Lindgren som visas på julafton
Foto: SVT.

Den nya Astrid Lindgren-filmen som visas på julafton

Under julafton senare i år kommer Jul med Astrid Lindgren att finnas tillsammans med de traditionella sändningarna Kalle Anka och Kan du vissa Johanna?. I år kommer Astrid Lindgrens verk att ha en hel timme dedikerade till sig. Denna kommer framför allt att kretsa runt Lustig-Gök, den nya filmen som man gjort på novellen med samma namn från 1949. 

Olof Wretling som gör rösten till Göken, berättar att det är en dröm för honom som blivit sann att få göra rollen:

– Jag har alltid drömt om att få vara med i en Astrid Lindgren-film. Inspelningen var väldigt rolig och jag hoppas att alla barn och vuxna kommer tycka att jag är en mycket trovärdig gök, säger han i ett pressmeddelande.

Berättelsen handlar om Gunnar och Gunilla som efter veckor av sjukdom ständigt stör sina föräldrar med att gång på gång fråga hur mycket klockan är. De får då ett gökur, som visar sig vara allt annat än ett vanligt sådant.

Blir ett stående inslag

Så här säger SVT:s programbeställare Safa Safiyari om den jul som väntar svenskarna:

– Det känns fint att vi kan erbjuda publiken en ny stämningsfull julberättelse att samlas kring under julen.

Förutom ovan nämnda inslag kommer vi även att få se nyproducerade animationer på Kajsa Kavat, Nils Karlsson Pyssling och flera. Det kommer även att visas utdrag ur klassiker i stil med Pippi Långstump och Vi på Saltkråkan – visst finns det tomtar

"Jul med Astrid Lindgren" kommer fortsätta att vara ett inslag på julafton även efter i år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL