Matt Reeves bekräftar karaktären i Batman-finalen

KLART: Han spelar klassiska Batman-skurken i The Penguin

Filmtopp
04 mars 2023 kl. 13:03

HBO har hittat sin Salvatore Maroni

Arbetet med Batman-serien "The Penguin" rör sig framåt. Nu är det klart att Clancy Brown ska gestalta gangstern Salvatore Maroni.

Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Warner Bros. Discovery arbetar på en Batman-serie till HBO Max, som går under namnet The Penguin. Serien ska bestå av åtta avsnitt och fortsätta den berättelse som Matt Reeves målade upp i sin uppmärksammade Batmanfilm The Batman (2022).

I filmen såg vi Oscarsnominerade Colin Farrell i rollen som den ikoniska Batman-skurken "Pingvinen", vars karaktär serien kommer att centreras runt. Att stjärnan kommer att återvända som Oswald Cobblepot vet vi sedan tidigare, men nu är det klart att vi även får återse den klassiska skurken Salvatore Marone.

Clancy Brown i Nyckeln till frihet
Clancy Brown i Nyckeln till frihet. Foto: Columbia Pictures

Frätte sönder Harvey Dents ansikte

Enligt Deadline kommer Clancy Brown, känd från bland annat Nyckeln till frihet (1994) och Dexter: New Blood (2021-2022), att ta över rollfiguren som genom åren har spelats av bland andra David Zayas, Dennis Paladino och Eric Roberts.

Maroni dök upp redan 1942 i DC Comics och skapades då av Bill Finger och Bob Kane. Sedan dess har vi sett honom i filmer som Batman Forever (1995), The Dark Knight (2008) och som hastigast i The Batman. I serietidningarna var han även den som kastade syra på Harvey Dents ansikte och därmed "skapade" skurken Two-Face.

"The Penguin" förväntas att ha premiär senare i år.

NÄSTA ARTIKEL