KLART: Bridget Jones får fjärde film – Hugh Grant återvänder

KLART: Bridget Jones får fjärde film – Hugh Grant återvänder

27 februari 2024 kl. 10:02

Londonkvinnan är tillbaka för att ta publiken med storm

Den nya filmen om Bridget Jones, som är den fjärde i ordningen, kommer att börja spelas in redan nu i vår. Filmen bygger på romanen "Bridget Jones: Mad About The Boy" av Helen Fielding, som även skrivit böckerna bakom de tre tidigare filmerna.

Hittills har det gjorts tre filmer om londonbon Bridget Jones som kämpar med att hantera olika aspekter av sitt liv, inklusive sina relationer, sin karriär och självbild. Nu rapporterar Daily Mail att en fjärde film är på väg, som bygger på Helen Fieldings bok Bridget Jones: Mad About The Boy. I berättelsen möter vi Bridget när hon är i 50-årsåldern och ensamstående mamma till två barn, samtidigt som hon balanserar ett rörigt dejtingliv med sitt jobb och rollen som förälder. 

Renée Zellweger i "Bridget Jones’s Baby" (2016). Foto: Universal Studios

Hugh Grant återvänder när Bridget Jones kommer tillbaka

Den senaste filmen i ordningen, Bridget Jones’s Baby, slutar med att Bridget gifter sig med Mark Darcy (spelad av Colin Firth) efter att hon upptäcker att hon är gravid och att han är pappa till barnet. Det är dock osäkert om den nya filmen kommer hålla sig till handlingen i Bridget Jones: Mad About The Boy helt och hållet, eftersom det avslöjas i mitten av boken att Bridget blivit änka då Mark har avlidit fem år tidigare.

Inspelningen av den nya filmen kommer påbörjas i maj, 23 år efter att den första filmen släpptes, och självklart är oscarsbelönade Renee Zellweger tillbaka i huvudrollen som Bridget. Dessutom förväntas Bridgets båda kärleksintressen Mark Darcy (Colin Firth) och Daniel Cleaver (Hugh Grant) också återvända på ett eller annat sätt. Extra nämnvärd är förstås Grants återkomst då han som bekant inte är med i Bridget Jones’s Baby.

"Bridget Jones 4" förväntas ha premiär någon gång nästa år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL