Johnny vs Amber (2022)

KLART: Amber Heard ansöker om ny rättegång mot Johnny Depp

Filmtopp
10 juli 2022 kl. 08:07

Har gett domstolen nya handlingar

Rättegången mellan kändisparet har varit årets stora Hollywood-snackis. Men ännu är dramat inte över: Amber Heard ansöker om ny rättegång mot Johnny Depp.

Efter en utdragen process vann Johnny Depp vann rättegången mot sin ex-fru Amber Heard. Hon dömdes för förtal och blev därmed skyldig honom tio miljoner dollar i skadestånd. Men nu vill skådespelerskan ta upp fajten och ge det ett nytt försök att vända situationen. The Daily Mail rapporterar att Amber Heard ansöker om ny rättegång mot Johnny Depp.

Amber Heards team har tagit fram nya handlingar

KLART: Amber Heard ansöker om ny rättegång mot Johnny Depp
Foto: discovery+.

Tidningen uppger att Heards team lämnat in nya handlingar till domstolen i Virginia. Dessa ska lyfta fram ny fakta och framför allt sägs de trycka på att en felaktig person satt i juryn när Heard fick sin dom. Hennes advokater menar att en adressförvirring ledde till att en 77-årig person valdes ut för jurytjänst, men att en 52-åring med samma efternamn och som bor på samma adress klev fram istället. Därmed trycker de nu på att hennes rättegångsprocess "underminerats" och "kompromissats" med.

– Det är djupt oroande att en person som inte blivit kallad till jurytjänst trots det inställer sig för tjänstgöring, särskilt i ett fall som detta, skriver Heards försvarsteam i sin ansökan om en ny rättegång. 

Vidare trycker de på att juryn misslyckats med att garantera en korrekt rättegångsprocess för alla inblandade parter, och menar att rättegången bör förklaras som felaktig och att en ny ska arrangeras. 

I rapporten framkommer det inte om man tagit fram ny fakta som stärker Amber Heards bevisning om att Johnny Depp ska ha utsatt henne för våld i hemmet.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL