Efter dödsskjutningen – Alec Baldwin stäms

KLART: Alec Baldwins film Rust återupptas efter dödsskjutningen

Uppdaterad kl. 09:10 | Publicerad 07 oktober 2022 kl. 08:10
ANNONS
ANNONS

Då påbörjas inspelningen igen

I oktober förra året sköts filmfotografen Halyna Hutchins ihjäl på inspelningen av filmen "Rust". Nu planeras produktionen att återupptas tidigt nästa år.

I oktober 2021 fick westernfilmen Rust med Alec Baldwin ett abrupt avbrott när filmfotografen Halyna Hutchins sköts ihjäl av ett så kallat rekvisitavapen, som den berömde skådespelaren avlossade. Nu står det klart att inspelningen av Rust snart påbörjas igen, närmare bestämt i januari nästa år, berättar IndieWire.

Filmvärlden lamslogs när det kom fram att Baldwin råkat skjuta ihjäl kollegan Halyna Hutchins med ett laddat rekvisitavapen. Incidenten ledde till flera vändor där det skulle redas ut vad som egentligen hände. I samma veva hamnade filmens produktionsbolag i en rättstvist med Hutchins familj, och fick hantera en handfull stämningar. Parallellt kopplades FBI in för att göra en utredning av händelsen. 

Nu har parterna nått en förlikning, som gör att ärendet avskrivs. 

– Jag har inget intresse av att engagera mig i anklagelser eller tillskriva skuld (till producenterna eller Mr. Baldwin). Vi tror alla att Halynas död var en fruktansvärd olycka. Jag är tacksam för att producenterna och branschen har gått samman för att hylla Halynas sista verk, säger maken Matthew Hutchins i ett uttalande.

Baldwin skrev på Instagram:

– Det har varit en svår process och vi vill göra det bästa för Halynas son. Vi vill även tacka alla som hjälpt till efter denna tragiska olycka.

Hutchins man Matthew berättar vidare att han fått en viss summa i skadestånd. Han kommer även att kliva in som producent av filmen. De som medverkat i produktionen kommer att fortsätta med sina roller. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL