Första bilden på Keanu Reeves i John Wick 4

Filmen Keanu Reeves hatar att han gjorde: "Jag hade inget val"

Filmtopp
02 april 2023 kl. 18:04

En annan person signerade kontraktet i hans namn

Keanu Reeves är just nu bioaktuell med hyllade "John Wick: Chapter 4", men inte alla hans filmer har varit lika stora framgångar. I en intervju berättar Keanu Reeves att han tvingades göra en av sina mest sågade filmer - trots att han inte ville.

Med titlar som Ted & Bills galna äventyr (1989), Point Break (1991), Dracula (1992), Speed (1994), The Matrix (1999), Constantine (2005) och John Wick-filmerna (2014-2023) under sitt bälte har Keanu Reeves blivit en av Hollywoods största stjärnor. Nu gör han succé på box office med John WIck: Chapter 4, som har hyllats världen över för sina innovativa och välgjorda actionscener.

Trots många framgångsrika projekt i bagaget har Keanu Reeves karriär även haft sina djupa dalar och många gånger har hans filmer sågats av kritikerkåren. En film som har ruggigt låga 11 procent på Rotten Tomatoes är The Watcher från (2000), som Keanu Reeves har uttryckt stor ånger över att ha behövt göra.

The Watcher
Foto: Universal Pictures

Förfalskade Keanu Reeves signatur på avtalet

Släppt strax efter framgångarna med The Matrix blev The Watcher en rejäl dunderflopp. Utöver det hårda betyget på Rotten Tomatoes, har den bara 22 i Metascore och 5,3 av 10 på IMDb. I filmen gestaltar Keanu Reeves en "cool" seriemördare och spelar mot stjärnor som James Spader och Marisa Tomei. Enligt stjärnan själv tvingades han göra filmen, trots att han inte ville.

– Jag tyckte aldrig att manuset var intressant, men en kompis till mig förfalskade min signatur på kontraktet. Jag kunde inte bevisa att han gjorde det och jag vill inte bli stämd, så jag hade inget val än att göra filmen, sade Keanu Reeves i en intervju med Calgary Sun.

Fick inte uttrycka sitt missnöje med filmen

Han berättade också att han hade fått skriva på ett avtal om att han var tvungen att vänta tolv månader efter att filmen fått sin amerikanska premiär innan han fick berätta om sina ilska över filmen.

– Om det är september så innebär det att det har fått ett år och jag kan äntligen prata om det, sade han till tidningen.

Enligt Far Out Magazine ska Keanu Reeves också först ha fått intrycket att rollen först bara rörde en cameo och blev väldigt förvirrad när det sedan började bli tal om en huvudroll. De skriver också att produktionen höjde hans lön för att kompensera honom.

För den som är nyfiken på att streama The Watcher kan tyvärr inte hitta den på den svenska streamingmarknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL