Kate Winslet om nakenscenerna i nya filmen: "Behövde vara modig"

Kate Winslet om nakenscenen i nya filmen: "Behövde vara modig"

Axel Diedrichs
13 september 2023 kl. 09:21

Spelar mot Alexander Skarsgård

Inför den nya filmen "Lee" med Kate Winslet och Alexander Skarsgård berättar skådespelerskan om hur modig hon behövde vara för att göra sina nakenscener.

Kate Winslet är aktuell med det nya biografiska krigsdramat Lee som nyligen gick upp på Toronto Film Festival. I den följer vi modefotografen Lee Miller som under Andra världskriget blev en hyllad krigskorrespondent för tidningen Vogue. Inför visningen pratade hon om rollen med just Vogue, och zoomade in på en specifikt krävande scen i vilken hon är naken på vad hon själv menar är ett osmickrande sätt. Samtidigt är hon tydlig med att hon inte ville göra det på något annat sätt. 

Kate Winslet om nakenscenen i nya filmen: "Behövde vara modig"
Foto: Sky Cinema.

Kate Winslet om nakenscenen i nya filmen: "Behövde vara modig"

I sin senaste intervju med Vogue berättar Winslet om hur hon fortfarande tycker det är jobbigt att visa sig naken på film, och att det har att göra med hur hon, enligt eget utsago, "bedömts på värsta tänkbara sätt och mobbats av media" för sitt utseende sedan hon var i sina tjugoår. 

Under tiden Winslet spelade in sin nakenscen i Lee återhämtade hon sig från en ryggskada som gjorde att hon knappt kunde stå upp. 

– Jag behövde verkligen vara riktigt jävla modig för att låta min kropp vara i sin mjukaste form och inte gömma mig från det, säger hon till tidningen Vogue. 

Trots utmaningen ville hon inte lyssna på de inom produktionen som föreslog att hon skulle sitta mer rakryggad. 

– Jag frågade dem varför då? På grund att det lilla fläsk ni kan komma att se? Nej, det är så här det kommer att vara, säger hon och tillägger:

– Jag vet bättre än att lägga dyrbar energi på att kritisera min fysik. Jag tror att varje kvinna mår bättre av att säga att hon tror på sig själv. Vad andra tycker spelar ingen roll, det här är den jag är, så låt oss gå vidare.

Alexander Skarsgård spelar konstnär

I Lee får vi se den svenske superstjärnan Alexander Skarsgård spela mot Winslet. Han gör en av de bärande rollerna som Lee Millers kärleksaffär Roland Penrose som var en brittisk konstnär, historiker och poet. Penrose var gift med en annan kvinna under tiden filmen utspelar sig, men kom senare att gifta sig med Miller. 

I dagsläget vet vi inte när vi får se "Lee" på svenska biografer. Filmen har ännu inte fått några officiella premiärdatum spikade. Förhoppningsvis vet vi mer om saken snart.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL